• Dylan Cornelissen.
• Dylan Cornelissen. Foto: vvLekkerkerk

Tweede revalidatie voor Alblasserdammer Dylan Cornelissen (vv Lekkerkerk) in zijn nog jonge carrière

Nieuws 1.494 keer gelezen

LEKKERKERK/ALBLASSERDAM • Voetballer Dylan Cornelissen is begonnen aan de tweede revalidatie in zijn nog jonge voetbalcarrière. Onlangs werd de Alblasserdammer geopereerd aan zijn knie. De revalidatie gaat negen tot twaalf maanden in beslag nemen.

“Er is een nieuwe kruisband geplaatst, het kraakbeen is hersteld en een binnenband strakker gezet,” somt de dit seizoen van vv Alblasserdam naar vv Lekkerkerk overgetapte Damdorper. “De komende vier weken moet ik nog op krukken lopen en mag ik mijn rechterbeen maar minimaal belasten. Daarna start een trainingsprogramma bij de fysio en hoop ik gaandeweg weer op sterkte te komen.” 

“Ja, het is een lang traject, maar mijn orthopeed verwacht dat ik volledig de oude wordt. Of ik na mijn revalidatie weer ga voetballen? Daar ben ik nog niet uit. Maar áls ik terugkom zal dat bij vv Lekkerkerk zijn. Ik ben daar weliswaar nieuw, maar heb het al vanaf dag één erg naar mijn zin bij die club. Voelde me meteen opgenomen. Dus blijf ik er graag, ondanks het feit dat de trainer die mij naar deze vereniging haalde - Dennis Schoonewil, red.- aan het eind van dit seizoen bij de vereniging vertrekt.”

Dylan Cornelissen (22) liep zijn kniekwetsuur medio oktober op in de uitwedstrijd tegen Drechtstreek. “Ik trok een sprint, kreeg een duwtje en landde met mijn volle gewicht op mijn rechterbeen. Ik had meteen door dat het mis was. Wéér revalideren. Het is niet anders.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden