• Heukelum eerder dit seizoen op bezoek bij Schelluinen (2-2).
• Heukelum eerder dit seizoen op bezoek bij Schelluinen (2-2). Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing

Topper voor LRC Leerdam bij Scherpenzeel; belangrijk duel voor Heukelum tegen Wilhelmina’26

Nieuws Voorbeschouwingen 1.260 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Nadat het winterweer vorige week roet in het eten strooide, mogen de ploegen uit de gemeenten Vijfheerenlanden en West-Betuwe morgen weer het veld op. Een overzicht van de wedstrijden van de clubs uit die regio. 

Vierde divisie
WNC gaat in de vierde divisie op bezoek bij Capelle. Op papier een zware wedstrijd voor de Waardenburgers, de gastheer staat immers derde. WNC staat negende, al zit er wel slechts vijf punten verschil tussen beide ploegen. 

Eerste klasse
In 1D staat de topper tussen de nummers één en twee van de ranglijst op het programma: Scherpenzeel tegen LRC Leerdam. Koploper Scherpenzeel verdedigt een voorsprong van vier punten op de Leerdammers. Bij een nederlaag lijkt LRC de titelaspiraties voorlopig in de koelkast te kunnen zetten. 

Tweede klasse
In 2H gaat Tricht op bezoek bij Wieldrecht, een duel tussen tweeploegen aan de onderkant van de middenmoot. Heukelum ontvangt Wilhelmina’26. Direct een belangrijk duel voor de ploeg van Jerome Ceton, die graag weg wil komen bij de onderste ploegen. Vorige week werd bekend dat Ceton volgend jaar overstapt naar ASV Arkel. In gesprek met ons lichtte hij zijn keuze toe en blikte hij vooruit op de tweede seizoenshelft.

Derde klasse 
De wedstrijd in 3D tussen HSSC’61 en SV Meerkerk gaat niet door in verband met het overlijden van HSSC’61-erelid Otto van Dijk. Wel door gaan de kelderkraker tussen Bergambacht (dertiende) en SC Everstein (elfde) en het duel tussen koploper De Alblas en nummer tien Ameide. 

Vuren, Haaften en MVV’58 komen in 3E allen in actie. Vuren en MVV’58 doen dat in eigen huis tegen respectievelijk Dongen en Sparta’30, terwijl Haaften op bezoek gaat bij ONI. Met name voor nummer voorlaatst Vuren een belangrijk duel, aangezien de bezoekers uit Dongen één plekje en drie punten hoger staan. 

In 3D van de afdeling West gaat Brederodes op bezoek bij NiTA. Het verschil tussen de middenmoters is één punt. 

Vierde klasse
In Asperen staat de topper tussen Asperen en Peursum op de rol. Beide ploegen moeten winnen om aansluiting te blijven houden bij koploper Groot-Ammers, dat zelf in actie komt in Lexmond tegen Lekvogels. Verder in 4E duels tussen ASH en Beesd, GVV Geldermalsen en Herovina, Noordeloos en Rhelico en Leerdam Sport’55 en Unitas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden