Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan
voorbeschouwing Alblasserwaard

De Alblas wil revanche op De Put, Groot-Ammers op hoede voor SV Noordeloos

Nieuws Voorbeschouwingen 1.650 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • In de Alblasserwaard zijn er zaterdag 4 februari weer de nodige derby’s, waaronder VVAC-De Alblas en Groot-Ammers - SV Noordeloos. Bij beide wedstrijden zijn de belangen aanzienlijk, ook al zitten we pas halverwege de competitie.

GVVV-SteDoCo is een topper in de derde divisie. Als de ploeg uit Hoornaar voor het kampioenschap wil gaan, is winst haast een must.

Eerste klasse
Sliedrecht-Nivo Sparta is onderin de 1e klasse D een belangrijk potje. De thuisploeg zal op zoek gaan naar drie punten, om de aansluiting met de nacompetitieplaatsen te maken. Ook SVW zit in de gevarenzone. Op Molenburg zullen de streepjes de handen vol krijgen aan DTS’35 Ede.

Afgelopen zaterdag was het in 1C ‘net niet’ voor Nieuw-Lekkerland. En dus zal het tegen SVOD’22 moeten gebeuren. De Zwerver hoopt de degradatiedans ook nog te kunnen ontspringen. Maar in Brielle een goed resultaat halen zal niet meevallen.

Tweede klasse
2H-koploper Papendrecht had afgelopen zaterdag een uitglijder tegen Roda Boys, maar die kon het zich veroorloven. Wel zaak dat er op het Slobbengors van Wieldrecht gewonnen wordt. GJS neemt een goede vorm mee naar Aalst, maar zal die ook zeker nodig hebben tegen de runner-up. Alblasserdam mag op Souburgh geen problemen hebben met Heukelum.

Debutant Streefkerk gaat goed, maar kan zich door de versterkte degradatieregeling nog niet veilig wanen. Dat laatste geldt ook voor tegenstander Wilhelmina’26 en dus zal het erom gaan spannen op De Ebbe. Schelluinen heeft de punten nog dringender nodig, maar EBOH zal daar niet zomaar aan willen meewerken.

Derde klasse
Het uitzicht op de titel vertroebelde voor De Alblas vorig seizoen mede door een gelijkspel op De Put. Die uitglijder zal de koploper ditmaal willen voorkomen tegen de streekgenoot, waar het vertrouwen broos is.

Ameide kan mogelijk profiteren van enkele schorsingen aan Schoonhoven-kant, terwijl SV Meerkerk tegen Bergambacht in de race om de topposities moet kunnen blijven. ASV Arkel is op eigen veld favoriet in de semi-derby tegen HSSC’61.

Lekkerkerk-Hardinxveld is in deze klasse een subtopper. Als Drechtstreek weet te winnen van SC Everstein, komen de Papendrechters steeds meer op nacompetitiekoers te liggen.

Vierde klasse
SV Noordeloos mag best enigszins een ‘Angstgegner’ van Groot-Ammers worden genoemd. Op de eerste speeldag van de competitie lieten de geelzwarten twee punten aan de Nieuwendijk achter. Maar Groot-Ammers is inmiddels de trotse koploper van de 4e klasse E en zal dat naar verwachting niet nogmaals laten gebeuren.

Ammers heeft de bijkomende luxe dat twee van de concurrenten, Unitas en Asperen, tegen elkaar spelen, waardoor hoe dan ook puntenverlies ontstaat.
Peursum zal op eigen veld moeten winnen van ASH om ook nog in het spoor van de lijstaanvoerder te blijven.

Derde divisie zondag
Unitas is in de derde divisie zondag wel weer eens aan een overwinning toe. Dat moet kunnen lukken met rodelantaarndrager UDI’19 als opponent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 2 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 11 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 13 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 14 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 14 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 16 uur geleden