• Altena-GRC 14.
• Altena-GRC 14. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Altena

Woudrichem wil doorpakken bij Tricht en Sleeuwijk bij GVV’63

Nieuws Voorbeschouwingen 1.257 keer gelezen

ALTENA • Het wordt weer een interessante zaterdag voor de clubs uit  Altena. Dat geldt zeker ook voor Woudrichem, dat tot een opzienbarend schokeffect kwam met 4-1 winst tegen Schelluinen na het op non-actief zetten van trainer Gerrie Schaap. Of het schokeffect al of niet uitgewerkt is, moeten de Woercummers zaterdag bij Tricht laten zien. 

Voor Sleeuwijk, dat graag bovenin mee wil draaien in de derde klasse E, is het te hopen dat het getankte zelfvertrouwen met de 3-2 winst op SV Capelle niet van korte duur is. Makkelijk zal het zeker niet worden bij concurrent op de ranglijst GVV’63. 

Kozakken Boys
Kozakken Boys behaalde afgelopen zaterdag maar een halve winst met de 1-1 bij Spakenburg. Zaterdag wacht de ploeg van trainer Scott Calderwood Jong Volendam. De Werkendammers moeten de tegenstander uit het palingdorp maar eens flink op een hoop spelen en vol voor de winst gaan. 

Achilles Veen
In Veen is het echt tobben dit seizoen. De manschappen van trainer Dennis van der Steen moeten echt uit gaan kijken voor degradatie uit de vierde divisie. Zaterdag tegen Odin’59 -waar volgend seizoen fors moet worden bezuinigd- moet dan ook maar eens alles uit de kast worden getrokken. 

Almkerk
Almkerk is bezig met een paar zware weken. De Almkerkers verloren afgelopen zaterdag van SVL. Zaterdag wacht nog een zwaardere tegenstander met hoogvlieger DZC’68. Dus kan er nog zeker niet getekend worden voor een overwinning.

GRC 14
GRC 14 treedt zaterdag aan voor de derby tegen Altena. De belangen zijn er zeker wel. GRC 14 zal zich willen revancheren voor de eerdere 1-1 in Nieuwendijk. Anderzijds wil ook Altena zich laten gelden om tot de eerste overwinning van het seizoen te komen en wat is een betere plek om dat in deze derby te doen?

Wilhelmina ’26
Wilhelmina’26 had afgelopen zaterdag een goede start van de tweede seizoenshelft met de 0-3 bij Heukelum. Zaterdag is het echter andere koek met Streefkerk. De gasten hebben drie punten meer dan de Wijk en Aalburgers. Voorwaar een mooie uitdaging dus voor Wilhelmina’26 om Streefkerk bij te halen op de ranglijst

GDC
GDC heeft al een prijs te pakken met de eerste periodetitel. De manschappen sloegen bovendien DESK van zich af afgelopen zaterdag met 1-0. Nu is het vol gas geven op weg naar het kampioenschap in de derde klasse. Laagvlieger Dongen moet zaterdag ook te behappen zijn. 

Sparta’30
Sparta’30 ging afgelopen zaterdag lelijk de bietenbrug op bij MVV’58. Toch is er nog niets verloren om terug te komen op de gedroomde vijfde plaats. Dan moeten de Andelnaren wel daadkracht tonen zaterdag op het Jan Claesenhof tegen laagvlieger NEO’25

NOAD’32
NOAD’32 behaalde afgelopen zaterdag een mooie overwinning met 4-2 tegen Willem II. Nu is het zaak de opwaartse lijn vast te houden bij en tegen Rood Wit V. 

Be Ready
Be Ready worstelt al een tijdje in de gevarenzone van de derde klasse. Afgelopen zondag verloren de Hankenaren nipt van FC Dordrecht. Zondag wacht Be Ready een cruciale kelderkraker bij DIA. Beide ploegen staan gedeeld voorlaatste op de ranglijst. Dus kan het er zondag in Teteringen wel eens heet aan toe gaan. 

Dussense Boys
Voor Dussense Boys wacht zaterdag de eerste wedstrijd in de tweede seizoenshelft. Met koploper Jong Brabant komt er geen gemakkelijke ploeg naar het kasteel in Dussen. Hier geldt geen ander recept, dat er vol tegenaan gaan en maar zien waar het schip strandt.

Nico van Es 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app