• Woudrichem - Roda Boys.
• Woudrichem - Roda Boys. Foto: Gerald van Zanten
voorbeschouwing

Het wordt onderin 2H menens voor Woudrichem, dat uitgerekend tegen Roda Boys eigenlijk spijkers met koppen moet slaan

Nieuws Voorbeschouwingen 1.966 keer gelezen

ALTENA • De clubs uit Altena wacht een cruciaal voetbalweekend. Dat begint al met het duel tussen Woudrichem tegen Roda Boys. Woudrichem zal nu echt spijkers met koppen moeten slaan om nog uit de gevarenzone te komen in de tweede klasse H. Geen eenvoudige opdracht tegen het goed draaiende Roda Boys, maar de vechtlust bij de Woercummers is niet te onderschatten, nu het menens is. Bovendien kan Woudrichem zich revancheren voor de eerdere afstraffing met 5-0 in Aalst. 

Kozakken Boys
Kozakken Boys, dat de laatste weken goed bezig is, wacht bij Noordwijk zaterdag ook een belangrijk duel. Eerder is Werkendam liet Kozakken Boys zich nog verrassen met 2-3. Dat zit de ‘Boys’ nog steeds niet lekker. Tijd dus om dat recht te zetten. Mocht dat lukken, dat komen de ‘Boys’ dichtbij het veilige linkerrijtje

Achilles Veen
Achilles Veen wacht ook een cruciaal duel tegen hekkensluiter De Dijk. Willen de manschappen van trainer Dennis van Steen nog uit de malaise komen, dan zullen er in Veen spijkers met koppen moeten worden geslagen.

Almkerk
Almkerk moet elke week flink aan de bak in de sterke eerste klasse D. Dat zal zaterdag niet anders zijn tegen Oranje Wit. Kunnen de Almkerkers dezelfde vechtlust etaleren als afgelopen zaterdag tegen DZC’68, dan moet een goed resultaat zeker haalbaar zijn in Dordrecht. Met de kanttekening dat Oranje Wit na de winterstop een uitstekende vorm etaleert.

Altena
Voor Altena blijft het elke week knokken om een keer met een overwinning van het veld te stappen. Tegenstander Tricht is duidelijk de favoriet zaterdag, maar gezien de vechtlust van de Nieuwendijkers afgelopen zaterdag tegen GRC 14, zou er best een verrassing uit kunnen rollen aan de Rijksweg in Nieuwendijk.

Wilhelmina’26
Wilhelmina’26 kwam goed uit de winterstop met overwinningen tegen Heukelum en Streefkerk. Zaterdag moet Wieldrecht ook te behappen zijn voor de Wijk en Aalburgers. 

GRC 14
Bij GRC 14 loopt het nog steeds naar behoren met de tweede plaats op de ranglijst. Aan trainer Mark Kroese wel de taak om de manschappen elke week op scherp te zetten. Zaterdag wacht immers de lastige klus tegen EBOH, dat ook een partijtje mee wil blazen bovenin de tweede klasse, maar momenteel in een mindere vorm steekt.

GDC
3E-koploper GDC moet zich revancheren voor de wanprestatie afgelopen zaterdag tegen Dongen. De concurrentie zit de manschappen van trainer Gerrit Molenaar nu op de hielen. Dus moet GDC aan de bak tegen Vuren. 

Sleeuwijk
Sleeuwijk kwam goed uit de winterstop met overwinningen op SV Capelle en GVV’63. Daarmee is Sleeuwijk opgerukt naar de derde plaats en gooide het de titelstrijd weer open in deze derde klasse. Zaterdag krijgt Sleeuwijk concurrent DESK op bezoek, dat ook voor de titel wil gaan. Mooier kan je het niet hebben. De gasten uit Kaatsheuvel worden wel hoger ingeschat. Aan Sleeuwijk de taak om het sprookje uit De Efteling-contreien in duigen te laten vallen. Dan zullen de Sleeuwijkers er wel voor meer dan honderd procent moeten staan zaterdag op De Roef.

Sparta’30
Sparta’30 vijzelde afgelopen zaterdag het gemoed op met een mooie 3-0 overwinning tegen NEO’25. Daarmee kwamen de Andelnaren weer terug op de begeerde vijfde plaats. Verzaken mag er nu niet meer bij zijn, weten de manschappen van trainer Peter Burg, nu het menens gaat worden. Dus zal het zaterdag bij SV Capelle ook volle bak moeten zijn. 

NOAD’32
NOAD’32 reed afgelopen zaterdag een scheve schaats met het 2-0 verlies bij Rood Wit V in Veldhoven. Hopelijk kunnen de Wijk en Aalburger zaterdag op het eigen honk Het Korenzand beter uit de voeten tegen FC Tilburg

Be Ready
Voor Be Ready is het ook dit seizoen worstelen in de derde klasse B. De Hankenaren staan op de voorlaatste plaats. Dat daar zondag verandering in komt tegen hoogvlieger Bavel is onwaarschijnlijk, al zal Be Ready zich toch een keer moeten laten gelden, nu het nog kan.

Dussense Boys
Dussense Boys verraste afgelopen zondag met een 4-1 overwinning op koploper Jong Brabant. Nu even doorzetten is het parool voor de Dussenaren tegen hoogvlieger GSWB om uit de gevarenzone in de vierde klasse D te klauteren.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 8 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 8 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 9 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 18 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 18 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 22 uur geleden