• Streefkerk - Schelluinen (2-2).
• Streefkerk - Schelluinen (2-2). Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Sliedrecht kan Oranje Wit bijhalen, Schelluinen-Streefkerk in teken van strijd om handhaving

Nieuws Voorbeschouwingen 1.417 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De moeizaam scorende eersteklasser Sliedrecht heeft de Dordtse buren van Oranje Wit in het vizier. Bij een overwinning op zaterdag 4 maart kan de huidige nummer 10 op de ranglijst worden bijgehaald.

Hekkensluiter SVW is in deze klasse vrij.

Derde divisie
In de derde divisie kan het werkelijk alle kanten op. Door de driepunten in en tegen Hoek wist SteDoCo de aansluiting te behouden. Het is zaterdag wederom zaak drie punten mee te nemen uit Sassenheim

Eerste klasse
Onder Ronald Hulsbosch heeft Nieuw-Lekkerland in 1C de positieve flow te pakken. Het bezoekende Spartaan’20, de nummer 5 van de ranglijst, kan de borst dus natmaken. Rechtstreekse degradatie voorkomen zal voor De Zwerver een heksentoer worden, maar wie weet wat een eventuele overwinning op Terneuzense Boys losmaakt bij de Kinderdijkers.

Tweede klasse
In de tweede klasse H moeten Schelluinen en Streefkerk door de versterkte degradatie allebei naar beneden kijken. En dus kleven er zaterdag grote belangen aan de onderlinge confrontatie op Scalune. Koploper Papendrecht heeft EBOH nog niet definitief van zich afgeschud en zal er dus ook thuis tegen Woudrichem weer moeten staan.

GJS liet een lelijke steek vallen in en tegen Tricht en zal zich tegen Wieldrecht moeten herstellen. Alblasserdam roept de problemen langzaam maar zeker over zich af en is gebaat bij een goed optreden tegen Wilhelmina’26.

GJS en Streefkerk zijn overigens nog niet kansloos in de tweede periode, die volgende week z’n beslag krijgt.

Derde klasse
De Alblas-Haastrecht is een topper bij 3D. Bij een Oud-Alblasser zege kunnen we stellen dat Haastrecht afhaakt als titelkandidaat. 

SV Meerkerk zal de druk erop willen houden bij de lijstaanvoerder en dat lukken alleen als er Everdingen van SC Everstein gewonnen wordt.

ASV Arkel is zeker nog niet zorgenvrij. De ploeg van Leon Elands zal zich realiseren dat een driepunten tegen Bergambacht noodzakelijk is. Drechtstreek doet volop mee om de ereplaatsen, maar dat geldt voor het verrassende Lekkerkerk ook. En dus staat de Papendrechters een lastige uitbeurt te wachten. Eentje ook met een saillant detail, want trainer Dennis Schoonewil maakt volgend seizoen de overstap van Lekkerkerk naar Drechtstreek.

Ameide staat door de verrassende winst op Haastrecht boven de directe rode streep. Zal er ook tegen Hardinxveld zo’n stuntje in zitten? VVAC is onder de streep gezakt en laat het vooral tegen de directe concurrenten helemaal liggen. Schoonhoven staat in het linkerrijtje; misschien dat dit soelaas biedt voor de gekwelde ploeg van Maarten de Bruijne, waar in elk geval spits Joran Houweling terugkeert.

Onder meer Drechtstreek, Hardinxveld en SV Meerkerk zijn nog kansrijk in de tweede periode.

Vierde klasse
Groot-Ammers is terug aan kop van de 4e klasse E. Met voldoende focus zal die positie tegen Rhelico niet in gevaar komen. Naast achtervolger Herovina heeft het op papier zwaarder, want SV Noordeloos is dit seizoen tot verrassing in staat. Daar weten de geelzwarten alles van...

Unitas en Peursum zijn in de race voor de nacompetitietickets. De club uit Gorinchem mag ASH zeker niet onderschatten en Peursum kan dat tegen SVS’65 ook niet doen, ook al lijkt de Spijkse formatie gehavend naar Giessenburg te komen.

Derde divisie zondag
Unitas staat in de derde divisie zondag in de veilige middenmoot, maar snak inmiddels naar weer eens een competitiezege. Met UNA komt de nummer 5 naar Molenvliet. Dit duel wordt zaterdagavond om 19:00 uur gespeeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden