• In Meerkerk won SV Meerkerk met 3-1 van SC Everstein.
• In Meerkerk won SV Meerkerk met 3-1 van SC Everstein. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

SV Meerkerk op bezoek bij SC Everstein; Heukelum naar Giessen

Nieuws Voorbeschouwingen 1.448 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Een vol programma voor de ploegen uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe komende zaterdag. Een overzicht van de wedstrijden op 4 maart. 

Vierde divisie
WNC gaat zaterdag naar ‘s-Gravenzande voor een wedstrijd tegen de plaatselijke FC. De Waardenburgers zitten in de hoek waar de klappen vallen. De laatste overwinning werd geboekt op 19 november van het vorige jaar en midweeks werd men nog uitgeschakeld in de beker door derdeklasser SV Meerkerk na strafschoppen. De tegenstander van zaterdag staat in de competitie een plekje hoger. Kan WNC zorgen voor een ommekeer? 

Eerste klasse
In 1D staat voor LRC de uitbeurt tegen Achilles’29 op het programma. In Groesbeek willen de Leerdammers zich herstellen van het gelijkspel van vorige week tegen DTS Ede, waardoor koploper Scherpenzeel zes punten losstaat. De Leerdammers hebben nog wel een duel tegoed. Eerder dit seizoen had LRC geen kind aan Achilles’29. In Leerdam werd het 6-0. De aftrap in Groesbeek is overigens pas om 18:00 uur. 

Tweede klasse
In Giessen spelen GRC’14 en Heukelum zaterdag tegen elkaar. Heukelum won zijn laatste drie wedstrijden en van de laatste zeven duels werden er zelfs vijf gewonnen, waardoor men er in de tweede periode goed voor staat. Toch zal de focus bij de mannen van Jerome Ceton vooral liggen op het ontlopen van degradatie, men staat immers nog altijd tiende. Tegenstander GRC’14 staat met een vierde plaats in de subtop van 2H.

In dezelfde afdeling ontvangt Tricht het Dordtse EBOH. Tricht boekte vorige week nog een knappe overwinning op GJS (4-0) en zal die vorm vast willen houden. EBOH staat tweede en dus zal dat een zware kluif worden. Op de tweede speeldag van deze competitie stonden beide ploegen al tegenover elkaar. Toen won EBOH nipt met 1-0.

Derde klasse D
In 3D gaat De Alblas ruim aan kop, maar daarachter is het dringen geblazen. Momenteel op de tweede plaats: Meerkerk. De ploeg van Gert-Jan Koekkoek heeft negen punten en een wedstrijd minder. Zaterdag gaat de geel-zwarte formatie op bezoek bij SC Everstein. De Everdingers hebben het moeilijk dot seizoen, mede door de vele blessures, maar wonnen vorige week met 2-0 van VVAC. Toch zou een resultaat tegen Meerkerk een klein stuntje zijn. 

HSSC’61 gaat in diezelfde competitie op bezoek bij hekkensluiter Dilettant. Drie punten zijn een ‘must’ voor de club uit Hei- en Boeicop, die momenteel drie punten achter staan de veilige achtste plek. In eigen huis won HSSC’61 eerder dit seizoen met 5-0 van Dilettant. 

Ameide is eveneens in een felle strijd om lijfsbehoud verwikkeld. Zaterdag krijgt men bezoek van Hardinxveld. De bezoekers staan zevende, maar hebben maar drie punten minder dan nummer twee Meerkerk. Dat Ameide kan stunten bewees de ploeg vorige week nog, toen er met 1-0 van de toenmalige runner-up Haastrecht werd gewonnen. Kan Ameide nogmaals voor een verrassing zorgen? 

Derde klasse E
Haaften, MVV’58 en Vuren komen alle drie in actie in 3E. Haaften heeft de zwaarste wedstrijd op het programma staan. In eigen huis neemt ment het op tegen nummer twee Sleeuwijk. Eerder dit seizoen ging men in Sleeuwijk met 2-0 onderuit. 

MVV’58 gaat op bezoek bij Dongen. De ploeg uit Meteren staat negende en met een tegenstander die elfde staat, zal men met niks minder dan drie punten genoegen nemen. Dat moet ook mogelijk zijn getuige de 4-1 winst voor MVV’58 in de eerdere onderlinge ontmoeting. 

Vuren krijgt zaterdag bezoek van nummer vier BLC. De thuisploeg won pas één keer eerder dit seizoen, maar laat dit nou net tegen BLC zijn geweest. Op 8 oktober van het vorige jaar werd het 0-1 voor Vuren, een resultaat waar men nu weer voor zou tekenen. 

Derde klasse D (West)
Brederodes heeft nog altijd geen punt weten te pakken sinds het aantreden van trainer Jon van Staa. Alle vier de wedstrijden dit jaar werden verloren en inmiddels is de ploeg uit Vianen afgezakt naar plek negen. Zaterdag komt Elinkwijk op bezoek en die ploeg staat zesde. Eerder dit seizoen werd het in Utrecht 5-2.

Vierde klasse
Een vol programma in 4E, waar koploper Groot-Ammers thuis tegen Rhelico speelt. De bezoekers uit Rumpt wonnen pas twee keer dit seizoen en lijken zich dus geen illusies te hoeven maken tegen de vrij constante koploper. Er zijn echter wel gekkere dingen gebeurd in het voetbal.

Nummer twee Herovina ontvangt Noordeloos. Vorige week werd directe concurrent Asperen nog op een nederlaag getrakteerd en deze lijn zal de ploeg uit Herwijnen door willen trekken. Door de nederlaag moet Asperen eventuele titelaspiraties voorlopig laten varen. Zaterdag speelt men tegen nummer voorlaatst GVV Geldermalsen, een ideale tegenstander om het zelfvertrouwen weer wat op te vijzelen. 

In Leerdam staat de derby tussen twee ploegen uit de gemeente Vijfheerenlanden op het programma: Leerdam Sport’55 tegen Lekvogels. De Leerdammers verloren al hun veertien wedstrijden dit seizoen, maar zullen tegen Lekvogels hopen op een resultaat. De bezoekers staan slechts twee plekken hoger. 

SVS’65 staat met een zevende plek in de middenmoot. Wil men aansluiting vinden bij de ploegen net daarboven dan zal er zaterdag gewonnen moeten worden bij nummer vier Peursum. Datzelfde geldt voor nummer zes ASH, dat op bezoek gaat bij nummer drie Unitas. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 9 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 9 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 16 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 17 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44