• Veelbesproken moment uit de heenwedstrijd tussen Ameide en SV Meerkerk.
• Veelbesproken moment uit de heenwedstrijd tussen Ameide en SV Meerkerk. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Derby SV Meerkerk-Ameide voor beide clubs van belang, Hardinxveld-De Alblas onbetwiste topper in 3D

Nieuws Voorbeschouwingen 1.279 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Derby’s zijn er elke zaterdag in de Alblasserwaard. Maar zaterdag 25 maart is er eentje met de hoofdletter D: SV Meerkerk tegen Ameide.

In de derde divisie doet SteDoCo nog steeds mee om de prijzen, al mag het niet al teveel steken meer laten vallen. De uitbeurt bij Sportlust’46 is van eminent belang, want beide clubs delen de vierde plek.

Eerste klasse
De Zwerver lijkt in de 1e klasse C niet meer te redden. Maar wellicht valt er op De Schans wel iets te halen tegen DCV, dat na een goede competitiestart erg wisselvallig is geworden. In de strijd om rechtstreekse handhaving zal Nieuw-Lekkerland een belangrijke slag willen slaan. Bij winst op SHO worden de Oud-Beijerlanders nagenoeg bijgehaald.

In 1D treft zowel SVW als Sliedrecht een streekgenoot. De streepjes nemen het thuis op tegen Almkerk. Winst is eigenlijk een ‘must’. Sliedrecht kan de punten ook heel goed gebruiken, maar ziet runner-up LRC Leerdam opdoemen.

Tweede klasse
Papendrecht is de fiere lijstaanvoerder in de 2e klasse H. Bij Heukelum blijft het altijd opletten, maar normaliter zijn de drie punten voor koploper. Van nummer twee GJS mag worden verwacht dat de punten worden meegenomen uit Nieuwendijk. Immers, Altena won dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd.

Alblasserdam is aan een ‘vrije val’ bezig. Of die tot stoppen kan worden gebracht thuis tegen Tricht...? 

Bij Schelluinen luiden de alarmbellen al wekenlang. Tegenstander GRC 14 is niet echt in beste doen, dus daar moeten ze zich op Scalune maar aan vasthouden. Streefkerk is nog niet 100% veilig, maar wel een heel eind op weg. Winnen van Roda Boys/Bommelerwaard zou een stunt zijn, maar gezien de stand zeker niet onmogelijk.

Derde klasse
De Alblas kan zich zo goed als verzekeren van de titel in 3D als in en van Hardinxveld wordt gewonnen. Hardinxveld is echter wel de ploeg in vorm, dus het belooft aan de Sluisweg een serieuze clash te worden.

SV Meerkerk ontvangt Ameide, dat aan een wederopstanding bezig is. Het publiek zal er dan ook goed voor gaan zitten op De Burcht, want voor beide elftallen zijn de belangen groot.

Drechtstreek lijkt het even helemaal kwijt. Het herstel moet gestalte krijgen tegen rodelantaarndrager Dilettant. VVAC weet dat het moet winnen van Bergambacht, maar andersom geldt dat ook. Echt een zespuntenduel. Arkel wil niks anders dan verder afstand nemen van de degradatiezone. Lekkerkerk-uit geldt dan niet als de makkelijkste klus.

Vierde klasse
Als 4E-koploper Groot-Ammers de komende serie wedstrijd goed doorkomt, ligt de weg naar het kampioenschap open. De mannen van Bertus van Schaik bekijken het van week tot week en ontvangen zaterdag streekgenoot Peursum, waar nog wordt gehoopt op plaatsing voor de nacompetitie. Concurrent Unitas trapt als favoriet af tegen Rhelico.

SV Noordeloos zal alleen met drie punten genoegen nemen tegen GVV.

Derde divisie zondag
Unitas neemt het op Molenvliet op tegen nummer drie Hercules. Een eventuele zege zou een knap resultaat zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app