• Het dak van het clubgebouw van Everstein ligt al vol met zonnepanelen.
• Het dak van het clubgebouw van Everstein ligt al vol met zonnepanelen. Foto: Aangeleverd

SC Everstein ontvangt 5.000 euro van de VriendenLoterij: ‘Slag maken om verder te verduurzamen’

Nieuws 851 keer gelezen

EVERDINGEN • SC Everstein ontvangt 5.000 euro van de VriendenLoterij, de Everdingse voetbalvereniging is namelijk benoemd tot Club van de Week. De club gaat de bijdrage gebruiken op te verduurzamen. 

Edwin Kraan, bestuurslid SC Everstein: “Met deze prijs van de VriendenLoterij hopen we een slag te maken in onze duurzaamheid. We zijn hier al een aantal jaar geleden mee gestart, door de aanschaf van zonnepanelen. Verder doen we mee met een pilot om de opgewekte zonne-energie op te slaan in een batterij. We zijn ook aan het onderzoeken of we volledig van het gas af kunnen gaan. Deze onderzoeken en het realiseren van de oplossingen zijn zeer kostbaar, deze bijdrage helpt ons daar zeker bij.” 

‘Clubs van de Week’
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich aanmelden op www.clubsvandeweek.nl. 

Extra financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app