• Tricht strijdt voor promotie; Heukelum tegen degradatie.
• Tricht strijdt voor promotie; Heukelum tegen degradatie. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

SV Meerkerk en Tricht hopen op nacompetitie; Heukelum en Brederodes knokken voor lijfsbehoud

Nieuws Voorbeschouwingen 1.761 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Nadat vorige week al de nodige beslissingen vielen, mogen alle amateurclubs zich opmaken voor de laatste zaterdag competitievoetbal. De laatste plekken worden vergeven. Wie wordt er kampioen, wie degradeert er en wie mag zich gaan opmaken voor nacompetitie? Een overzicht van de clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe. 

Vierde divisie
WNC leed vorige week een hele dure nederlaag tegen Achilles Veen. De Waardenburgers staan momenteel op een dertiende plaats, waarmee men via de nacompetitie lijfsbehoud zou moeten bewerkstelligen. Zaterdag moet WNC winnen bij kampioen Kloetinge om de play-offs te ontlopen. Ook bij een zege is de ploeg afhankelijk van het resultaat van Zwaluwen dat op bezoek gaat bij Jodan Boys. 

Eerste klasse
Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Scherpenzeel weet LRC dat het geen kampioen meer kan worden. In Leerdam werd daar toch al niet écht rekening meer mee gehouden. LRC gaat het seizoen afsluiten als nummer twee en mag via de nacompetitie promotie gaan proberen af te dwingen. Een overwinning bij nummer drie DTS Ede op de laatste speeldag zou de paars-witte formatie daarin nog net een beetje meer vertrouwen kunnen geven.

Tweede klasse  
Voor Tricht is het erop of eronder zaterdag. De nummer vier gaat op bezoek bij nummer twee GJS en gaat aan kop in de derde periode. In het slechtste scenario verliest men zelf en wint Streefkerk bij Heukelum. Dan grijpt Tricht naast de periodetitel én wordt men geen vierde, waarmee de nacompetitie om promotie aan hun neus voorbij zou gaan. 

Tricht zou wel eens hulp van Heukelum kunnen krijgen. Die ploeg krijgt namelijk bezoek van Steefkerk en zal er alles aan doen om te winnen. Heukelum staat namelijk nu nog op een positie die de ploeg zou veroordelen tot de play-offs om lijfsbehoud veilig te stellen. De ploeg van Jerome Ceton kan echter nog gepasseerd worden door Wieldrecht. Wanneer dat gebeurt, degradeert Heukelum rechtstreeks naar de derde klasse. 

Derde klasse D
Voor Meerkerk geldt hetzelfde als voor Tricht: de formatie staat er goed voor in 3D en lijkt promotiewedstrijden te mogen gaan spelen. Na zaterdag kan men echter ook nog zomaar overal naast grijpen. Een overwinning bij runner-up Hardinxveld zou aan alle onzekerheid een einde maken.

Onderin zijn de kaarten grotendeels geschud. Dilettant, HSSC’61 en Bergambacht weten inmiddels zeker dat ze volgend jaar in de vierde klasse spelen en Ameide, VVAC en SC Everstein gaan via de nacompetitie lijfsbehoud veilig proberen te stellen. Of men negende, tiende of elfde bepaalt echter hoeveel play-off wedstrijden men moet gaan spelen. Ameide mag op bezoek bij Haastrecht de negende plaats proberen veilig te stellen. VVAC en SC Everstein spelen op de Put tegen elkaar. Everstein staat in die wedstrijd voor het eerst onder leiding van Robin Berendsen, nadat de club vorige week afscheid nam van Remko Versteeg. 


Derde klasse E
MVV’58 en Haaften weten inmiddels als zeker dat ze de nacompetitie ingaan en op die manier derdeklasser moeten zien te blijven. Beiden zijn nog wel verwikkeld met NEO’25 om de negende plaats. MVV’58 treedt in eigen huis aan tegen GVV’63. Haaften mag op bezoek bij nummer twee GDC. Die laatste ploeg speelt op de laatste speeldag nog voor de titel. 

Derde klasse D (West) 
Brederodes moet zaterdag directe degradatie nog zien af te wenden. Bij winst op bezoek bij hekkensluiter Zwaluwen Utrecht is de ploeg uit Vianen daarvan verzekerd. Wint men niet, dan moet de ploeg hopen dat Vriendenschaar niet wint bij Lopik. Directe handhaving is vanwege het slechte doelsaldo niet meer mogelijk.

Vierde klasse
In 4E strijden Groot-Ammers en Unitas op de slotdag voor de titel. Ammers heeft een puntje voorsprong en is bij winst op bezoek bij ASH zeker van de titel. Unitas moet winnen bij GVV Geldermalsen en hopen op een misstap van de koploper. Een misstap zou niet eens heel gek zijn bij nummer vijf ASH, wat nog hoopt de nacompetitie om promotie te halen. In die strijd zijn ook Peursum, dat naar Lekvogels moet, en Herovina, dat naar Asperen trekt, nog verwikkeld. Noordeloos - Beesd en SVS’65 - Rhelico zijn wedstrijden om des keizers baard.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Remon Steenbruggen mist na rode kaart de derby tegen buurman ASH 5 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Uitdagingen genoeg voor De Zwerver-trainer Bart van Muyen: 'Het komt echt wel goed' 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
MVV'58 groeit uit zijn voegen en werkt aan nieuwe accommodatie 3 okt., 07:15
Logo
Afbeelding
DCV-clubscheidsrechter Harvy de Bruijn: op naar de 1.000 2 okt., 12:00
Logo
Afbeelding
Hedel verliest in laatste minuut van Ophemert in doelpuntenfestijn: 4-5 1 okt., 18:58
Afbeelding
Marten Boverhof om gezondheidsredenen per direct geen trainer meer van GJS 1 okt., 07:54