• Melt Haak.
• Melt Haak. Foto:

Scheidsrechter-icoon Melt Haak plotseling overleden

Nieuws 5.469 keer gelezen

GORINCHEM • Op zondag 28 mei is Melt Haak volledig onverwacht overleden. 

Melt was een bekend gezicht op de voetbalvelden. De Gorinchemer was tot op het laatste moment op zoek naar talenten in de scheidsrechterswereld. Hij begeleidde veel scheidsrechters naar het hoogste niveau. Daarom was hij zaterdag nog op pad voor de KNVB. Melt Haak bereikte de leeftijd van 65 jaar.

Het bestuur van de GSV stelde dit overzicht over zijn (voetbal) leven samen:

‘Melt Haak was prominent lid van de Gorinchemse Scheidsrechtervereniging. Hij werd in 1975 lid van de GSV en is 46 jaar lid geweest. In die tijd heeft hij vele functies bekleed. Zo is hij jarenlang als secretaris aan het bestuur van onze vereniging verbonden geweest. Een secretaris die heel veel werk verzette en waarvoor geen enkele vraag te veel was. In die tijd werd hij samen met Cees Duijzer gezien als het gezicht van de GSV en zo zullen velen hem ook herinneren. Zowel binnen als buiten de GSV waren zij graag gezien. 

Ondanks dat hij het als heel normaal beschouwde dat de leden zich inzetten voor hun vereniging, was hij zeer vereerd toen hij waardering kreeg in de vorm van het erelidmaatschap van de GSV. Naast deze erkenning zijn hem nog diverse onderscheidingen ten deel gevallen zoals de zilveren en gouden speld van de KNVB en de zilveren scheidsrechter van de COVS. In 2008 ontving hij de zilveren fluit vanwege zijn verdiensten voor de GSV. 

Voor al zijn verdiensten kreeg hij van Burgemeester Piet IJssels een koninklijke onderscheiding.

Na zijn carrière als scheidsrechter werd de geboren Dordtenaar rapporteur bij de KNVB waar hij ook het hoogste niveau behaalde. Toch had hij ook veel oog voor de beginnende scheidsrechters, want die konden altijd een beroep op hem doen wanneer het niet zo lekker ging bij het fluiten van wedstrijden. Melt ging dan graag bij ze kijken op een zaterdag. Iets wat hij ook zaterdag nog heeft gedaan.

In Melt Haak verliest de voetbalwereld een markant persoon die zijn hart op zijn tong had en graag gezien was bij vele leden en op vele voetbalvelden.’ 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app