• Unitas - Groot-Ammers begint zaterdag om 15:30 uur.
• Unitas - Groot-Ammers begint zaterdag om 15:30 uur. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing

Roda Boys-GJS vroege topper in 2G, derby aan de Nieuwendijk in Noordeloos

Nieuws Voorbeschouwingen 2.655 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Voor de meeste amateurploegen luidt zaterdag 30 september de bel voor de tweede competitieronde. Toppers -voor zover je daar in dit stadium al over kan spreken- en derby’s, ze komen allemaal voorbij.

Derde divisie
Van de Alblasserwaardse ploegen is SteDoCo alweer zes wedstrijden onderweg. Om aansluiting te houden met koploper Barendrecht is thuiswinst op OJC Rosmalen noodzakelijk. Unitas staat er heel wat minder goed voor en is slechts gebaat bij een driepunter tegen het puntgelijke AWC.

Eerste klasse
Nieuw-Lekkerland begon in 1D met een nederlaag tegen XerxesDZB, maar dat is geen schande. Bij NSVV is er zeker kans op herstel. Debutant Papendrecht startte met een zege en dat smaakt bij BVCB naar meer. Sliedrecht is vrij.

Tweede klasse
In de 2e klasse F is De Alblas eveneens vrij. De Zwerver moet de zeperd van afgelopen zaterdag op De Schans zien weg te poetsen tegen Pelikaan, dat eveneens met een nederlaag begon. Streefkerk krijgt bezoek van de ‘overkant’; Het Ouderkerkse Spirit steekt de Lek over.

Roda Boys-GJS kan in de 2e klasse G als topper worden aangemerkt. Natuurlijk is het vroeg dit stempel er nu al op te plakken, maar beide ploegen hebben de intentie een rol van betekenis te willen spelen. SVW heeft nog steeds de smoor in de derbynederlaag tegen GJS. De bezoekende promovendus Sleeuwijk kan de borst dus natmaken. Hardinxveld treft in Nieuwegein de nieuwe fusieclub SV Parkhout.

Derde klasse
ASV Arkel moet in 3C uitkijken bij GSC/ODS niet tegen de tweede nederlaag aan te lopen. De Dordtenaren maakten afgelopen zaterdag in en tegen Meerkerk een sterke indruk. Datzelfde SV Meerkerk neemt het op tegen Wieldrecht. Beide clubs zijn na één speelronde nog puntloos. Als Schelluinen net zo makkelijk scoort als tegen Wieldrecht liggen er tegen Groote Lindt goede vooruitzichten. Unitas - Groot-Ammers is op Molenvliet een clash tussen de twee sterkste vierdeklasser van afgelopen seizoen. Drechtstreek zit in de favorietenrol in de derby tegen Alblasserdam.

Vierde klasse
In de 4e klasse E lijkt Peursum een serieuze kandidaat voor de bovenste plaatsen. De Giessenburgers moeten dat dan maar laten zien in de derby tegen SV Noordeloos. Ameide krijgt het ervaren en sterke SVS’65 op bezoek. Zaterdag zullen we zien waar beide ploegen op dit moment staan. VVAC kruist in Lexmond de degens met Lekvogels.

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app