• Ameide en Peursum troffen elkaar al in de beker.
• Ameide en Peursum troffen elkaar al in de beker. Foto: Gerco van Oort - clubfotograaf Ameide
voorbeschouwing Alblasserwaard

Kan SVW het nu ook in de competitie?, topper op De Put en derby in Giessenburg

Nieuws Voorbeschouwingen 1.790 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • In de meeste klassen van het regionale amateurvoetbal staat zaterdag 28 oktober de vijfde speelronde op het programma. Dat betekent dat het kaf zo langzamerhand van het koren gescheiden gaat worden.

Derde divisie
SteDoCo is de trotse koploper in de derde divisie B. Het is zaak om die status bij Baronie vast te houden. Streekgenoot Unitas is hekkensluiter. Tegen het Haagse Quick liggen er zondag mogelijkheden om afstand te doen van de rode lantaarn. Een week later staat de derby SteDoCo-Unitas op het programma.

Eerste klasse
Promovendus Papendrecht deelt vooralsnog de lakens uit in 1D. Brielle staat weliswaar achtste, maar mag zeker niet onderschat worden. Hekkensluiter Sliedrecht is heel hard aan punten toe. Dat moet dan zaterdag bij het wisselvallige NSVV in Numansdorp gebeuren. Op het eigen sportpark Excelsior kan Nieuw-Lekkerland goede zaken doen tegen SHO.

Tweede klasse
In de tweede klasse F wacht De Zwerver een lastige middag in Dordrecht. Immers, Oranje Wit is de tot nu toe onaantastbare koploper. VVGZ-De Alblas kunnen we als subtopper aanmerken. Met CVV Zwervers-Streefkerk staan beide hekkensluiters tegenover elkaar. Een zege zou Streefkerk een boost geven.

In de beker winnen van LRC Leerdam is een mooie opsteker voor SVW, maar dat moet zich nu gaan vertalen naar de competitie. De streepjes weten dat het bij Wilhelmina’26 kwaad kersen eten is. Koploper GJS staat zaterdag voor de eerste keer onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Johan van der Werff en dat moet drie punten opleveren tegen SV Houten. Hardinxveld kan zich vastbijten in Roda Boys/Bommelerwaard, dat eindelijk weer eens de stap naar de eerste klasse zou willen maken.

Derde klasse
Promovendus Groot-Ammers staat in de derde klasse C voor een mooie proeve van bekwaamheid, want de sterke koploper GSC/ODS komt naar Gelkenes. Schelluinen volgt op twee punten en wil de status van runner-up uiteraard graag continueren tegen Schoonhoven. Alblasserdam en Arkel hebben andere zorgen, want met slechts drie punten is voor beide clubs de competitiestart niet bepaald florissant. Op Souburgh kan het dan ook een spannend potje worden.

SV Meerkerk en Haastrecht zijn middenmoters. Ook een belangrijk duel in Haastrecht dus, want wordt het voorlopig naar boven of naar onderen kijken? Drechtstreek kan in Zwijndrecht de borst natmaken bij ZBC’97 en Unitas wipt bij winst over tegenstander Groote Lindt heen.

Vierde klasse
In de vierde klasse E treffen de topploegen de komende weken elkaar. Op De Put is VVAC-Asperen een treffen tussen twee van de drie huidige koplopers. Vanuit de bekerwedstrijd in september is VVAC gewaarschuwd voor de kracht van Asperen. Peursum-Ameide verdient het predikaat derby. De Giessenburger willen aanhaken bij de top-3, Ameide smacht naar de eerste overwinning. SV Noordeloos hoopt een paar plaatsen te kunnen klimmen met een zege op hekkensluiter FC Dordrecht AM.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 3 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 3 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 11 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 12 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44