• Nieuw-Lekkerland - Papendrecht.
• Nieuw-Lekkerland - Papendrecht. Foto: Richard van Hoek
voorbeschouwing Alblasserwaard

Twee derby’s in de West-Alblasserwaard: Nieuw-Lekkerland - Papendrecht en Streefkerk - De Zwerver

Nieuws Voorbeschouwingen 1.119 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • In de laatste volledige speelronde voor de winterstop staan er zaterdag 9 december in de West-Alblasserwaard twee derby’s op het programma; en bepaald geen onbelangrijke ook: Nieuw-Lekkerland - Papendrecht en Streefkerk - De Zwerver.

Derde divisie
In de derde divisie B gaat het er alsmaar mooier uitzien voor koploper SteDoCo. AWC zal van hele goede huize moeten komen om de Hoornaarse intercity te stoppen. Unitas is nog altijd hekkensluiter, maar het vertoonde spel biedt hoop op een verrassing tegen Gemert.

Eerste klasse
Nieuw-Lekkerland bungelt in de 1e klasse D tussen de middenmoot en de gevarenzone. Winst in de derby tegen Papendrecht, dat niet meer in de goede vorm van de eerste weken van de competitie steekt, zou op sportpark Excelsior daarom zeer welkom zijn. Sliedrecht legt zich niet zomaar neer bij een dreigende degradatie. Het eerste punt van afgelopen zaterdag smaakt bij SHO ongetwijfeld naar meer.

Tweede klasse
In de 2e klasse F spelen de twee staartclubs tegen elkaar. De Zwerver komt naar sportpark Streveland. Voor zowel Streefkerk als voor de Kinderdijkers een duel van eminent belang. De Alblas ontvangt het Zwijndrechtse Pelikaan.

SVW is in de 2e klasse G aan een opmars bezig. Dat biedt perspectief als nummer vier Nivo Sparta op bezoek komt. Hardinxveld ontvangt het even wisselvallige als onberekenbare Tricht. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts één punt. Als GJS bovenin wil aanhaken, zal er bij WSC gewonnen moeten worden.

Derde klasse
Na de 4-4 bij Alblasserdam moet Schelluinen ervoor zorgen dat het koploper GSC/ODS in het zicht houdt. Winst op Haastrecht is dus een ‘must’, in de wetenschap dat de Krimpenerwaarders afgelopen weekend uit hun slot schoten tegen ZBC’97. SV Meerkerk is de toch wel verrassende nummer drie. Als er ook van Unitas gewonnen wordt, gaat de ploeg van Gert-Jan Lekkerkerk met een goed gevoel aan de kerstdis. Er zal ASV Arkel veel aan gelegen zijn hekkensluiter DFC te verslaan. Zo niet, dan blijft de gevarenzone aan Arkel kleven.

Groot-Ammers kan een uitstekende rentree in de derde klasse bekronen door bij ZBC’97 ook de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop te winnen. Een week later halen de geelzwarten nog in tegen Wieldrecht. Alblasserdam toonde karakter tegen Schelluinen en moet bij Groote Lindt laten zien dat dit niet eenmalig was. Drechtstreek--Wieldrecht is in de Papendrechtse Oostpolder een subtopper.

Vierde klasse
4E-koploper VVAC kwam in de toppers tegen Peursum en SC Everstein niet verder dan ook gelijkspel en zal zich met een overwinning op Leerdam Sport’55 moeten herstellen om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. De twee concurrenten spelen gelijktijdig in Everdingen tegen elkaar. Ameide kan weer een stap doen richting top-6 door van hekkensluiter FC Dordrecht AM te winnen. SV Noordeloos zal het tegen SSW eveneens alleen voor een driepunter willen doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app