Logo regio-voetbal.nl
ASV Arkel pakt tweede titel op rij
ASV Arkel pakt tweede titel op rij (regio-voetbal.nl)

ASV Arkel pakt tweede titel op rij

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

[[{"fid":"64601","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"6":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"6"}}]]


GORINCHEM - ASV Arkel heeft historie geschreven met het tweede kampioenschap op rij en promotie naar de tweede klasse, een niveau waarop de club nooit eerder actief was.

Op een bomvol sportpark Molenburg kregen de vele toeschouwers meer dan waar voor hun geld. Gastheer SVW streed voor de laatste kans op deelname aan de nacompetitie en deed dat met volle overgave. Arkel kon zich een kleine nederlaag permitteren om kampioen te worden. Maar toen er in Kinderdijk aan de lopende band werd gescoord en de bezoekers tegen een 2-1 achterstand aankeken, waren er toch vele benauwde gezichten. Niet alleen bij supporters

"Na de 2-1 heb ik op de bank even gevloekt", bekende Arkel-trainer Leon Elands kort na de 2-3 zege en zijn derde kampioenschap in zeven jaar tijd. "We hebben ons teruggevochten in de wedstrijd. In de rust heb ik ze de tussenstand bij De Zwerver verteld en gevraagd iets compacter te gaan spelen. Iets meer inzakken, maar niet teveel natuurlijk. Toen we ongelukkig op achterstand kwamen, heb ik Ewout Verschoor ingebracht. Eerst als extra aanvaller en later, na de gelijkmaker van Jesse Hoogewoning, weer in de verdediging."

[{"fid":"64495","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Gouden greep
Een gouden greep van de ervaren Elands. SVW was van slag en kwam de gelijkmaker niet meer te boven. Arkel bepaalde het spel, zoals de promovendus dat in de competitie vanaf oktober deed. De derde Arkelse treffer kwam dan ook niet onverwachts. De snelle en zeer behendige Daan Ruwaard werd een vijftal minuten voor het laatste fluitsignaal gevloerd. De nagenoeg onzichtbare Corné van Horik mocht vanaf elf meter aanleggen; 2-3. "Ik had het heel moeilijk vandaag, kunstgras is niet mijn ondergrond. Ik ben helemaal kapot."

Dat was Sander Dekkers ook. "We begonnen goed, maar SVW begon prima mee te voetballen. Met Farhou, El Moussati en Laati hebben ze natuurlijk fantastische voetballers. Door een onterechte strafschop, ik raakte Hicham niet eens en dat bevestigde hij ook, kwamen we met 2-1 achter. Gelukkig schoot Jesse de gelijkmaker geweldig binnen. De ban was gebroken en uiteindelijk hadden we er nog wel drie kunnen maken."

[{"fid":"64497","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Coulant
Het werd dus een moeizaam en vooral spannend middagje op Molenburg. De start was er een uit het boekje. Na vijf minuten had Jesse Hoogewoning de bal al achter doelman Angelo Perini liggen. Zo vrij als een vogeltje mocht hij het speeltuig aannemen en een hoek uitkiezen. Een koud kunstje voor de talentvolle aanvaller; 0-1.

]

De veel feller spelende 'streepies' schuwden het duel niet en onder leiding van uitblinker Hicham Farhou ging SVW ook steeds beter spelen. Farhou zette halverwege de eerste helft beide teams weer op gelijke hoogte en het was wachten op de 2-1. Op slag van rust leek die goal te vallen. Lorenzo Agnoli trok de doorgebroken Gorcumse nummer 8 aan zijn shirtje en mocht met een gele prent absoluut niet klagen. De jonge scheidsrechter Paul van der Wiel was zeer coulant.

[{"fid":"64499","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"4"}}]]

Penalty
Na de thee hetzelfde spelbeeld. SVW was de bovenliggende partij en Arkel liep achter de feiten aan. Op het uur werd de spanning opgevoerd, toen Farhou al of niet werd gevloerd en zelf de penalty benutte; 2-1. De tweede titel op rij hing even aan een zijden draadje en Arkel zat in de overlevingsstand. Met een tactische wissel wist Leon Elands het tij alsnog te keren.

]

Met dank aan Jesse Hoogewoning. Met een wonderschoon schot scoorde hij een kwartier voor tijd de gelijkmaker. En de wedstrijd was gelijk gespeeld. "Ik heb altijd geleerd dat als je kan schieten, je ook moet schieten. De lange hoek was vrij. Negen van de tien keer gaat 'ie er niet in, nu wel. Vorige week hadden we het tegen Schelluinen al af kunnen maken, maar eigenlijk is dit scenario leuker", lachte de onbetwiste man of the match, die een publiekswissel kreeg.

[{"fid":"64505","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"5"}}]]

Op gepaste afstand stonden zijn ploegmaten en Gorcumse vrienden Robert Scheurwater en aanvoerder Remie Schuurman te genieten. "SVW was een uur lang beter, maar in 30 minuten maakten wij het verschil. Na ons kampioenschap vorig jaar heb ik handhaving als doel gesteld en dan zonder nacompetitie. Dat is niet gelukt, we spelen volgend jaar een klasse hoger", grapte Schuurman.

[{"fid":"64603","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"7":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"7"}}

]

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup