Logo regio-voetbal.nl
Ameide ontsnapt op valreep aan nederlaag in Schelluinen
Ameide ontsnapt op valreep aan nederlaag in Schelluinen (regio-voetbal.nl)

Ameide ontsnapt op valreep aan nederlaag in Schelluinen

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

SCHELLUINEN - Ver in blessuretijd kopte Izak Westerhout de zo vurig gewenste gelijkmaker achter weifelende Schelluinen-keeper Daniel Goitom.


Bij aanvang van de derby hadden beide ploegen nog een kans op een ticket in de nacompetitie. Na de 1-1 op sportpark Scalune is de rol van Schelluinen uitgespeeld en is de kans van Ameide danig geslonken.

"We praten niet zoveel over onze kansen, want uit ervaring weten we dat het dan vaak fout gaat met ons", lacht de ervaren Sam Versluis, die in de slotfase en bij een 1-0 achterstand alsnog werd ingezet door trainer Gert-Jan Westerhout.

"Ik heb last van mijn bovenbeen. Vanaf de thuiswedstrijd tegen SVW is het eigenlijk niet veel meer geweest. Na twee weken rust stond ik afgelopen dinsdagavond in de halve finale om de EM Cup tegen Schoonhoven weer in de basis, maar het ging niet echt lekker en vandaar dat ik vandaag op de bank zat."

[{"fid":"63807","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Geen must
Versluis werd een krappe tien minuten voor tijd ingebracht en zorgde voor de ommekeer in het spelbeeld. "De wedstrijd was dood, maar op het laatst kregen we toch weer kansen en scoorden we de gelijkmaker. We zijn nog in de race voor de nacompetitie. Het is geen must, maar als we winnen van Hardinxveld en Alblasserdam dan moeten we maar zien waar we staan. Het zou wel leuk zijn en een bekroning van een mooi voetbalseizoen."

Vanuit de dug-out zag de routinier dat de eerste kans voor de thuisploeg was. Nick Dekker verzuimde de score te openen. Van lieverlee nam Ameide het initiatief over. Martijn van der Zijden had halverwege de eerste helft ook de 0-1 op de schoen, maar doelman Goitom redde knap. Tien minuten voor het rustsignaal was Dennis Temming ook dichtbij, maar de lat bracht redding voor de blauwwitten. 

Na rust tapte de thuisploeg, mede door een aantal omzettingen op het middenveld, uit een ander vaatje. "Hun opbouw werd beter en wij waren, met name de voorhoede, niet goed en vooral niet scherp genoeg om daar iets tegenover te zetten", oordeelde Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout na afloop.

[{"fid":"63809","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Treuzelen
Vijf minuten na de thee had de thuisploeg de 1-0 al op het scorebord staan. Een prima voorzet van de goed spelende Bram Pons werd prachtig ingekopt door Schelluinen-topscorer Diego Kemp. Na de aftrap had Bas de Kruijk de gelijkmaker op zijn donkere hoofd, maar kopte op de paal. Niet veel later had Kemp aan de andere kant de marge moeten verdubbelen. Maar na een puike actie van Robin Peursem treuzelde het talent en stelde hij de ervaren keeper Ruud de Groot in staat om rustig de bal te keren. 

Verkeerd beoordeeld
Ondanks het minimale verschil leek de wedstrijd gespeeld. Met de niet geheel fitte Sam Versluis en de gretige Christian Bakker in het veld, kantelde de wedstrijd alsnog en eigenlijk volkomen onverwachts. Tot ontsteltenis van Schelluinen-oefenmeester Philip den Haan. "Ik dacht het potje uit te halen. Aanvankelijk hadden wij het tegen deze fysiek achterlijke tegenstander moeilijk, maar we voetbalden ons er onderuit. Een voorzet uit het niets werd door mijn onnodig uitkomende keeper volkomen verkeerd beoordeeld en het werd gelijk. Deze overigens terechte uitslag voelt als een nederlaag en is typerend voor dit seizoen. Opnieuw kunnen we de overwinning net niet over de streep trekken. Zes punten meer en ook wij hadden nog meegedaan om de prijzen."

[{"fid":"63811","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup