Matig Herovina kan weer niet van ASH winnen: 1-1
Matig Herovina kan weer niet van ASH winnen: 1-1 regio-voetbal.nl

Wedstrijdverslagen 104 keer gelezen

HERWIJNEN – Herovina maakte zaterdag thuis tegen nabuur ASH de aspiraties op een plaats in de promotienacompetitie niet waar. Dankzij een vroeg doelpunt van de jonge Bart Burgers had ASH bij de rust een verdiende 0-1 voorsprong. Net als eerder in Hellouw kwam Herovina na een achterstand nog wel terug tot een gelijkspel. Op meer dan die 1-1 remise na een goal van verdediger Wouter Schram halfweg de tweede helft na een corner had de thuisclub ook geen recht.

In Herwijnen moesten de circa 160 toeschouwers het vooral van de spanning hebben, want het voetbal was zeker niet hoogstaand. Vooral Herovina stelde in dat opzicht teleur.

Wereld van verschil
Herovina-trainer Glenn Calor wond er na afloop dan ook geen doekjes om: “Een wereld van verschil met onze vorige twee wedstrijden. Voor rust was het bij ons zelfs helemaal niks: het spel was onzuiver, te gehaast en zonder passie. In de tweede helft zag ik gelukkig wel meer pressie, duelkracht en energie maar een zege zou voor Herovina vandaag niet verdiend zijn geweest. We hebben bijna geen echte grote kansen uitgespeeld.”

ASH-trainer Ron Laros was vrolijker gestemd: “Herovina heeft dit seizoen thuis veel punten gepakt maar door onze stringente mandekking hebben wij hun kracht bij cross-passes goed geneutraliseerd. ASH was voor rust beter en toonde ook de juiste teamspirit. De diverse jonge jongens hebben het vanmiddag goed gedaan. Na rust had Herovina optisch wel een overwicht maar met onze speldenprikken deden we soms ook wat terug. Deze 1-1 is een mooi resultaat.”

[[{"fid":"62725","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Vroege goal
Een vroege goal brak de derby open. Al in de tiende minuut nam ASH namelijk de leiding. Herovina-libero Jesse van Vliet controleerde de bal na een verre Hellouwse trap onvoldoende en speelde te zacht terug op zijn keeper. Die doelman Walter Kornet reageerde ook al matig en de jonge Bart Burgers profiteerde koel: 0-1.

ASH speelde in de eerste helft vloeiender dan Herovina, dat offensief weinig afdwong. Topscorer Kevin Steenbruggen mikte bij een vrije trap te hoog en Maarten Lievaart schoot na een half uur bij een mogelijkheid te slap in. ASH werd na een vlotte aanval via Jens Duizer en Marijn Hak dreigender doch Folkert van der Werf schoot naast. Ook toen Herovina-keeper Kornet bij een corner van Bart Burgers mistastte, profiteerde Folkert van der Werf niet. Uit een hoekschop van Jeffrey van der Meijden kopte Lloyd Hobo voor de thuisclub naast.

Vlak voor rust kwam Herovina na een fout van Coen de Ridder zelfs nog goed weg want Marijn Hak en Bart Burgers konden de Hellouwse uitbraak niet afronden. De krappe 0-1 voorsprong bij de rust verdiende ASH evenwel ten volle.

Meer energie
Na de thee gooide Herovina aanmerkelijk meer energie in de partij. Toch kreeg ASH na een actie van Jens Duizer de eerste mogelijkheid, doch het schot van William van Woerkum was te slap. Uit een verre vrije trap van specialist Jeffrey van der Meijden kopte Kevin Steenbruggen voor Herovina voorlangs het doel. Het aandringen van Herovina leverde de thuisclub vooralsnog geen succes op. Wel kostte commentaar van Kevin Steenbruggen en een charge van Timo de Bruin tegen Marijn Hak beide spelers van Herovina een gele kaart.

De resoluut leidende Tielse scheidsrechter Mike Klaare moest de teugels in de derby nu aantrekken en deed dat ook, ondermeer na reacties op een omstreden vlagsignaal van ASH-grensrechter Sander Bijl. Bij een mooie knal van de jonge Marthijn Hobo redde libero Hidde van Wageningen voor ASH in de eigen doelmond. Uit de resulterende corner kopte Kevin Steenbruggen over.

Gelijkmaker
In de 70e minuut werd het na weer een corner van Jefftey van der Meijden, ditmaal vanaf links, toch gelijk. De opgerukte Wouter Schram werkte de bal uit die hoekschop in het doel: 1-1. De Hellouwse protesten voor het onreglementair aanvallen van keeper Arjan Klip werden door de zelfverzekerde arbiter Klaare niet gehonoreerd.

Tijdens de slotfase probeerde Herovina alsnog te winnen. Twee mooie verre schoten van Jeffrey van der Meijden, waarvan één uit een vrije trap, leverden door goed keeperswerk van ASH-goalie Arjan Klip echter slechts een corner op. Bij een sporadische Hellouwse tegenstoot was Bart Burgers in een solo bijna te rap voor twee man, doch keeper Walter Kornet bleek één station te veel en redde.

Inmiddels vielen er ook nog drie gele kaarten: voor de Herovina-spelers Coen de Ridder en Wouter Schram was die sanctie er voor overtredingen jegens Hidde van Wageningen; de enige gele kaart bij ASH was voor Gert Jan van Oort na een overtreding tegen Mark Muller. Gescoord werd er echter niet meer. Ook niet in bijna vier minuten blessuretijd. Jesse van Vliey schoot toen na een rush over links naast en de laatste Herovina-poging van Coen de Ridder werd door doelman Arjan Klip gekeerd. Met de 1-1 remise kreeg de matige derby ook een terechte uitslag.