Logo regio-voetbal.nl
SV Meerkerk stunt tegen koploper Arkel
SV Meerkerk stunt tegen koploper Arkel (regio-voetbal.nl)

SV Meerkerk stunt tegen koploper Arkel

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

MEERKERK -  In een koud en winderig Meerkerk, met op het eind een verdwaalde sneeuwvlok, beleefden de supporters van de thuisploeg toch een plezierige middag. De geelzwarten trokken de na een kwartier verkregen voorsprong over de streep. Koploper ASV Arkel was na de thee oppermachtig, maar kreeg de verdiende gelijkmaker niet achter de prima keepende Wilco den Tuinder.


"Het was niet best", begon Arkel-trainer Leon Elands kort na afloop. "Zij gingen vanaf het begin de strijd aan op een veld waar je eigenlijk niet op kunt voetballen. Ik miste bij ons de beleving, de passie en de strijd. Het komt niet aanwaaien en dan wordt het lastig. De laatste twintig minuten speelden we één op één en hadden we net het geluk niet. We zaten niet in de wedstrijd en dan krijg je het ook niet omgekeerd." 

Elands hoorde dat Groote Lindt ook verloor. "We moeten niet naar Groote Lindt kijken, maar naar onszelf. De vorm moet terug en dat begint met meer energie in de wedstrijd."

Gehavend
Beide teams begonnen gehavend aan de strijd. Vanwege werk, blessure en schorsingen ontbraken bij de thuisploeg Gijsbert Bruijnes, Youri van Blanken, Mechiel van Zessen en Gert-Jan Koekkoek. Bij Arkel worden nog steeds Remie Schuurman en Dylan Verschoor node gemist. Met name regisseur Schuurman, die uitviel in en tegen Ameide, is een dingetje voor de Elands-elf.

[{"fid":"62709","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Met de jonge Joshua Dikici op het middenveld startte SV Meerkerk sterk. Al na een kwartier kopte de middenvelder de 1-0 achter doelman Jari van Baalen. "Een cornerbal viel precies op mijn hoofd en ik had de bal voor het intikken. Wel lekker, want de afgelopen tijd was ik door een blessure aan mijn enkelbanden niet helemaal fit. Vorige week tegen Ameide zat ik voor het eerst weer op de bank en vandaag mocht ik in de basis beginnen."

Geen bonuspunten
En dat deed Dikici tot tevredenheid van zijn trainer Gerrie Schaap. "Mijn spelers spraken na afloop over bonuspunten, maar zo zie ik het niet. Elke wedstrijd zijn er drie punten te verdienen en je zal altijd de huid duur moeten verkopen. Vorige week tegen Ameide deden we dat niet, vandaag was er wel strijd en dan is het extra prettig dat Joshua de enige goal scoort. Ik heb hem in de rust wel even bij moeten sturen. Hij liep zich over de kop en heb hem geadviseerd rustiger aan te doen."

Dat gold overigens voor het totale team. Meerkerk was tot minuut 40 de betere ploeg. Dick Kooijman was dichtbij de 2-0, terwijl de bezoekers nauwelijks in de buurt van het vijandelijke doel kwamen.

[{"fid":"62705","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

und

0

value

":"(foto: Rick den Besten)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Rick den Besten)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Pas in de laatste minuten van de eerste helft kreeg Arkel enige serieuze drang naar voren. Met gelijk een kans voor de tot dan onzichtbare Corné van Horik. Maar keeper Wilco den Tuinder wist met zijn vingertoppen de inzet van de Arkelse topscorer tot corner te verwerken. Sander Dekkers stookte het vuurtje extra op door net voor de warme thee Luuk van der Leun omver te kegelen. Met een woordelijke waarschuwing van de prima leidende Elissen mocht Dekkers niet klagen.

Kunst- en vliegwerk
Een voorbode voor de tweede helft. Want Arkel nam, ondanks een stevige noordoostenwind tegen, het voortouw. Kort na rust was Björn van Hoogdalem dichtbij de gelijkmaker, maar weer stond Den Tuinder op de juiste plek.

Op het uur leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Rechtsback René van Genderen kreeg na een ongelukkige handsbal een gele kaart en Arkel een vrije bal, die in het drukke strafschopgebied werd gepompt. Door het oog van de naald bleef Meerkerk overeind, want Daan van der Leun wist een inzet van Robin Vogel net voor de lijn weg te halen.

Het sein voor Leon Elands om alles of niets te spelen, Met Ewout Verschoor als extra spits naast Van Horik kon de koploper echter geen echte potten breken. Sterker nog, de blauwwitten raakten geïrriteerd en pakten nog een rode kaart. Nick van der Stam deelde een vriendelijke tikje uit aan Luuk van der Leun en mocht iets eerder gaan douchen. En de wedstrijd was gespeeld. Waarmee SV Meerkerk een reuzestap zette in de richting van handhaving.

]

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup