Dilettant sluit roerige week af met 2-2 in derby tegen Lekkerkerk

Wedstrijdverslagen 66 keer gelezen

LEKKERKERK - Het was een vreemde week voor Dilettant met aanstellingen van interim-trainers, gesprekken met nieuwe kandidaten, het opstappen van Richard Mank als technisch adviseur en overleg met de VVON over een eventuele afkoopsom voor de 'zieke' trainer Jan Verveer. Een week die werd afgesloten met een 2-2 gelijkspel in de derby tegen Lekkerkerk.

Je zou haast vergeten dat Dilettant de competitie nog moet afronden. Tegen buur Lekkerkerk werd het zaterdagmiddag 2-2 in een open wedstrijd, die werkelijk alle kanten op kon.

Dilettant was in de beginfase en aan het slot de bovenliggende partij, maar had zomaar met een nederlaag van het veld kunnen stappen. Lekkerkerk-aanvaller Bart Sterrenburg had in de 67ste minuut de 3-1 op zijn schoen, maar twijfelde toen hij Dilettant-doelman Bosman naderde. Hij schoot vervolgens te zacht in. ,,Ik had moeten scoren”, gaf hij later toe. Dan was Dilettant neer gegaan.” 

Alle hens aan dek
Dilettant bleef op de been en kwam door een vrije trap van Marnix van den Adel langszij: 2-2. Daarna was het alle hens aan dek voor Lekkerkerk. Doelman Robin Schiedon werd met hoge voorzetten bestookt en wist daar niet altijd goed raad mee. Hij kreeg in de slotminuut op de doellijn assistentie van Floyd Versluis, die zich wierp voor de inzet van Dilettant-middenvelder Colin den Otter. Wellicht had Dilettant met een nipte zege te veel gekregen, maar dicht bij de 2-3 waren de bezoekers zeer zeker.
 
Verzoek
De andere doelpunten kwamen op naam van Remco Mulders (Dilettant), Pim Molenaar (Lekkerkerk) en Jeffrey Altheer (Lekkerkerk). De laatste speelt normaal gesproken met zijn vrienden in het vierde elftal, maar hij ging in op verzoek van trainer Marc van der Zee om de selectie bij te staan.

,,Ik ben fit genoeg, maar ik heb bewust gekozen voor het vriendenteam. Aan de andere kant is het wel leuk om in de spits te spelen. Dat heb ik nooit eerder gedaan, In mijn betaald voetballoopbaan was ik centrale verdediger en verdedigende middenvelder”, aldus Altheer.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 7 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 8 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 9 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 17 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 17 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 21 uur geleden