Logo regio-voetbal.nl
• Achilles Veen - Hercules (6-0).
• Achilles Veen - Hercules (6-0). (Foto: Jan Noorlandt)

Flitsend Achilles Veen walst met 6-0 over Hercules in KNVB-beker

  •   43 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

VEEN • Achilles Veen stond zaterdag voor de eerste echte testcase in het nieuwe seizoen. Tegenstander in de voorronde van de TOTO KNVB beker was Hercules. Achilles Veen walste met 6-0 over de derdedivisionist uit Utrecht heen.

Achilles Veen liet zaterdag tegen Hercules zien dit seizoen niet alleen over een brede maar ook sterke selectie te beschikken. De thuisploeg begon vol inspiratie en agressie aan de eerste voorronde van de TOTO KNVB beker tegen de derdedivisionist uit Utrecht. Nadat beide ploegen elkaar even hadden afgetast, opende de hoofdklasser uit Veen al in de tiende minuut de score. Dat gebeurde na een uithaal van Teun Sebregts. De 1-0 plofte precies in de kruising.

Twee minuten later had ook spits Sen Aerts al succes na een splijtende pass van Sem van der Pijl. Vrij voor de sluitpost van Hercules schoof Aerts de 2-0 beheerst binnen.

Even later voorkwam keeper Jamil Kools de aansluitingstreffer van Hercules met een knappe redding op een inzet van Tyrone Fonville. Halverwege de eerste helft lag ook de 3-0 voor Achilles Veen al in de touwen. Teun Sebregts stuurde Sen Aerts weg, die zijn tweede treffer kon aantekenen.

Aan de andere kant stuitte Fonville opnieuw op de goed ingrijpende keeper Kools om de marge te verkleinen. Kools had ook nog een prima redding in huis op een poging van Omar El Ghazoani. Achilles Veen was nog niet klaar. Nog voor de rust viel de 4-0 en de afmaker was deze keer Niek Wilborts.
 


Klinkend resultaat
Na de rust bloedde de wedstrijd wat dood. Hercules was niet in staat om het Achilles Veen lastig te maken. Bij de thuisploeg liet Aerts na om zijn derde treffer aan te tekenen. Even later had Diego Meerveld meer precisie en zette de 5-0 op het scorebord. Drie minuten voor tijd bekroonde Aerts met zijn derde treffer en de 6-0 het uitstekende optreden van Achilles Veen.

Met de eclatante winst is Achilles Veen door naar de volgende voorronde van de TOTO KNVB beker. De nieuwe trainer John Karelse kon er mee in zijn nopjes zijn, maar waakte voor een te vroege hosanna stemming. "Meer dan dit kan je je niet wensen. We zijn er ook serieus mee bezig geweest en hadden Hercules van tevoren drie keer bekeken. Op basis daarvan hadden we een plan gemaakt en hebben we optimaal geprofiteerd van hun zwaktes. We maakten al snel twee goals, waardoor ze uit positie gingen lopen en we ze al vroeg hadden liggen", kon Karelse concluderen.

"Met de 6-0 kan ik dan ook niet zeggen, dat ik ontevreden ben. Alleen moet ik ze komende week weer met beide voetjes op de grond zien te krijgen", aldus de trainer van Achilles Veen.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup

Regio-Voetbal op YouTube