• SVW - Be Ready (4-2).
• SVW - Be Ready (4-2). Foto: Ronald Tukker

Moeizame bekerzege SVW op Be Ready

Wedstrijdverslagen 539 keer gelezen

SVW heeft de eerste wedstrijd in de districtsbeker moeizaam met 4-2 gewonnen van Be Ready. Defensief stond het bij tijd en wijlen open, maar aanvallend toonde de streepjes zich weer productief.

Bij de thuisploeg startte de 17-jarige jeugdspeler Samuel Habtom in de basis, Jordanis Moschatsis (schorsing) en Gino Dix (blessure) ontbraken.

De streepjes opende het duel flitsend. Al binnen het kwartier had het een 2-0 voorsprong te pakken. In de 8e minuut denderde nieuwkomer Adem Kahraman over de rechterkant, zijn afgemeten voorzet werd door Mounir el Ouazizi doeltreffend afgerond: 1-0.

Een paar minuten later was dezelfde El Ouazizi wederom het eindstation. Hicham Farhou omspeelde de doelman en trok de bal terug op de van Unitas overgekomen aanvaller: 2-0.

Hierna werd het slordig aan de kant van SVW. Een indraaiende vrije trap werd niet voldoende geraakt door verdediger Patrick Stevens waardoor de bal voorlangs ging. Vlak voor de rust kwam Be Ready terug in de wedstrijd. Een vrije trap vanaf 20 meter werd hoog in de touwen gejaagd door Patrick Stevens: 2-1.

Geschutter
In de tweede helft was het eerste gevaar van de gasten, maar de inzet van Safi Esmati was te slap. In de tegenaanval was SVW wel doeltreffend. El Ouazizi zette Hicham Farhou alleen voor de doelman en die wipte de bal subtiel in het doel voor de 3-1.

Iets voorbij het uur liet SVW na defensief geschutter de gasten wederom terug komen in de wedstrijd. Verkeerd uitverdedigen werd afgestraft door Bas van den Noort: 3-2.

Tegen verhouding in
Tien minuten voor tijd werd het duel, op dat moment, tegen de verhouding in beslist. Een lange bal van doelman Angelo Perini schoot door op de goed doorgaande Ahmed Kelifa, die via de doelman de bal in het doel zag belandden voor de 4-2.

In de slotfase liet SVW weer zijn eigen spel zien en had Be Ready het aan doelman Rodney Schrauwen te danken dat de uitslag niet hoger uit viel. De doelman hield knap stand op inzetten van El Ouazizi, Farhou en Laaiti waardoor de eindstand werd bepaald op 4-2.

SVW – Be Ready 4-2 (2-1)
8. 1-0 Mounir el Ouazizi
11. 2-0 Mounir el Ouazizi
35. 2-1 Patrick Stevens
52. 3-1 Hicham Farhou
66. 3-2 Bas van den Noort
80. 4-2 Ahmed Kelifa

(verslag: Ronald Tukker, SVW)