• Beesd - SC Everstein (6-1).
• Beesd - SC Everstein (6-1). Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

SC Everstein overklast Beesd pas in laatste half uur: 1-6

Wedstrijdverslagen 618 keer gelezen

BEESD • Derdeklasser SC Everstein sloeg zaterdag in Beesd voor de districtsbeker pas in het slothalfuur genadeloos toe. Na de verrassende 1-1 gelijkmaker van vierdeklasser Beesd kort na rust scoorde SC Everstein halfweg de tweede helft ineens drie keer snel achtereen. Dankzij nog twee doelpunten na een drinkpauze liep de score tenslotte nog tot 1-6 op.

Bij SC Everstein maakten centrumspits Jort Binneveld en invaller Bjorn Stathi elk twee goals. Aanvallend is er bij de club uit Everdingen ondanks de ribblessure van de niet-spelende topscorer Simon van Zante keuze genoeg. Defensief is er voor de nieuwe trainer Remko Versteeg meer werk aan de winkel, want de Beesdse equipe van trainer Dick Wammes kreeg ondanks het duidelijke overwicht van SC Everstein nog aardig wat mogelijkheden. Klaas Hazendonk moest de gasten in de verdediging vaak overeind houden.

Vroeg doelpunt
Voor ruim honderd toeschouwers nam SC Everstein in Beesd na dertien minuten al vroeg met 0-1 de leiding. Bij een mooie lange solo van Robbie de Roos greep bij Beesd helemaal niemand in de defensie in. Met een laag diagonaal schot rondde Robbie de Roos zijn fraaie actie goed af: 0-1.

Ondanks veel meer balbezit liepen de bezoekers niet verder uit. Een boogbal van Jort Binneveld bij een riante kans mislukte en ook zijn verre knal werd door Beesd-keeper Edwin Tuller gekeerd. Uit een vrije trap trof aanvoerder Sander Bergshoeff de paal. Toen was het tijd voor een eerste drinkpauze.

Na ruim een half uur kreeg Beesd uit een goede pass van Nick van Gameren zijn eerste kans van de middag maar Stefan van den Bosch stuitte op de uitlopende keeper Ricardo de Keijzer. Zo bleef het 0-1 tot de pauze, want een kopbal van Robbie de Roos en een knal van de bij SC Everstein teruggekeerde Yently Lemmer bleken voor de gasten net niet zuiver genoeg.

Al vroeg na de hervatting hadden de bezoekers toch meer afstand moeten nemen maar Robbie de Roos mikte bij een uitbraak na slordig balverlies bij Beesd rakelings voorlangs.

Gelijkmaker
In plaats daarvan werd het in de 52e minuut nu zelfs met 1-1 gelijk. Uit een mooie pass van Kevin Spronk door het centrum rondde Arjan van den Bosch koel af: 1-1. Voor Beesd een leuke beloning voor kranig verweer.

Trainer Dick Wammes zette bij de thuisclub twee verse krachten in maar baas boven baas: een kwartier na de thee bracht SC Everstein trainer Remko Versteeg zelfs drie nieuwe spelers tegelijk in het veld. Plots zakte een wat moegestreden Beesd ineens compleet door het zomerijs en sloeg SC Everstein snel en onverbiddelijk toe.

Vier goals in zes minuten
Jort Binneveld knalde twintig minuten na rust resoluut 1-2 binnen toen de rugdekking bij Beesd achterin plots helemaal ontbrak. Al twee minuten later werd het 1-3 omdat invaller Bjorn Stathi de zuivere voorkopbal van Sander Bergshoeff goed binnenkopte. Amper zestig seconden daarna was het al weer raak. Opnieuw scoorde de uit Schagen overgekomen Stathi, ditmaal na een afgemeten voorzet van een andere invaller, de bij SC Everstein net als Lemmer van DESTO teruggekeerde Guillermo Ooft: 1-4.

Meteen na de tweede drinkpauze van de wedstrijd had Ooft in de 71e minuut ook zelf succes. Uit een vloeiende aanval via Robbie de Roos en invaller Arjan Cornelisse over rechts zorgde Guillermo Ooft voor de resolute afronding: 1-5.

De rest van de bekermatch was natuurlijk een formaliteit. Toch kregen Nick van der Burg en Stefan van den Bosch voor Beesd nog prima kansen, maar voor de thuisclub zonder succes. Tijdens de slotfase wist Beesd-keeper Tuller een knal van Binneveld nog knap te keren, maar in de 87e minuut maakte de centrumspits van SC Everstein toch zijn tweede doelpunt van de warme middag. Uit een voorzet van de sterk ingevallen Bjorn Stathi kopte Jort Binneveld toen de 1-6 eindstand in doel.

De naar Den Haag verhuizende Gorkumse arbiter Richard de Roo had in dit faire bekerduel geen kaarten nodig en hoefde er bij 1-6 ook geen seconde extra tijd bij te trekken.