Logo regio-voetbal.nl
• Kozakken Boys - Spakenburg (4-2).
• Kozakken Boys - Spakenburg (4-2). (Foto: Bart Stoutjesdijk)
met samenvatting en foto-update

Kozakken Boys luistert debuut Royston Drenthe op met 4-2 zege op Spakenburg

  •   2411 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

WERKENDAM •  Bij de rust stond er nog 2-2 op het scorebord op De Zwaaier. Na de rust haalde Kozakken Boys op wilskracht door met 4-2 in de klassieker tegen Spakenburg.
 


Begrijpelijk stonden de gezichten vrolijk bij Kozakken Boys na de 'blauwen' met 4-2 te hebben afgeserveerd. Het was bovendien de eerste thuiszege in het nog prille seizoen. Op de ranglijst staat Kozakken Boys er ook goed voor, dus was een lichte euforie merkbaar bij sterkhouder Leon Bot.
 


"Dit komt zeker goed binnen bij ons. Het is toch altijd een beladen potje tegen Spakenburg. De jongens die hier langer lopen, weten wel wat dat met zich meebrengt. We speelden een goede eerste helft, maar uit het niets werd het nog 2-2 door twee zondagsschoten van Spakenburg. In de rust zeiden we wel tegen elkaar: 'Als we zo doorgaan, gaan we deze pot er wel uithalen'. Dat gebeurde ook en we hebben verdiend gewonnen", kon Botje stellen.
 


Positieve dingen
Ook trainer Rick Adjei was content met de eerste thuiszege en de getoonde veerkracht van zijn ploeg. "Natuurlijk doet dit je goed. Wij kregen met de 2-2 toch een dreun en Spakenburg ging met een boost de rust in. Dan moet je jezelf weer opnieuw prepareren. We drukten het vele balbezit pas laat uit in de score", recapituleerde de trainer van Kozakken Boys, die veel positieve dingen had gezien.

"Mats van Huijgevoort speelde een geweldig uur. Roystone Drenthe deed het ook hartstikke goed bij zijn debuut, maar ook Jeffrey van Nuland. Ja, eigenlijk kan ik iedereen wel noemen en als groep zijn we zeker weer gegroeid. Spakenburg had hoge aspiraties dit seizoen. Als je dan op deze manier van ze wint, dan is dat hartstikke positief."
 


Initiatief
In de klassieker pakte Kozakken Boys meteen het initiatief. Binnen enkele tellen was spits Kay Tejan al dreigend, maar hij kwam sluitpost Leon Terwielen niet voorbij. Vervolgens werd het wat lastiger om een gaatje te vinden in de hechte defensie van Spakenburg. Acht minuten voor rust was het wel raak. Mark Veenhoven zette Tyrone Conraad aan het werk, die sluitpost Ter Wielen omspeelde en Kay Tejan bereikte, die de 1-0 binnen kon werken.
 


Kozakken Boys leek los. Een minuut later was het alweer raak, nadat Mark Veenhoven zich door de Spakenburgse afweer wurmde en keeper Ter Wielen kansloos liet met de 2-0.

Gek genoeg was het bij de rust echter 2-2, na een onverwachte uithaal van Marlon Versteeg en een volley na een afgeslagen hoekschop door Roy Castien. 

Debuut
Na de rust probeerde Spakenburg door te drukken en kwam Kozakken Boys met de schrik vrij. Het inbrengen van Royston Drenthe had een positief effect. De thuisploeg schakelde weer een tandje bij. Na een hoekschop schoot Frenk Keukens bij de tweede paal de verlossende 3-2 binnen. 
 


Vervolgens was het de beurt aan Royston Drenthe om zijn debuut luister bij te zetten. Drenthe slingerde de bal met gevoel voor het Spakenburgse doel. Precies op de schoen van spits Kay Tejan, die de 4-2 in het Spakenburgse doel schoot. Daarmee had Kozakken Boys de 'blauwen' helemaal liggen.
 


Nico van Es

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup