Logo regio-voetbal.nl
PAPENDRECHT , 7-9-2019 , vv-Drechtstreek - vvPapendrecht ,
PAPENDRECHT , 7-9-2019 , vv-Drechtstreek - vvPapendrecht , (Foto: Peter Verheijen)

Papendrecht walst met 1-6 over buurman Drechtstreek heen

  •   1006 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

PAPENDRECHT • Drechtstreek droop met de staart tussen de benen af na de 1-6 nederlaag in de bekerderby met stadsgenoot Papendrecht. "Ons wacht een zwaar seizoen," voorspelde Drechtstreek-trainer Bart Toom na de afstraffing. Bij Papendrecht gingen de handjes de lucht in na de even eenvoudige als eclatante overwinning.

Na een reeks mindere uitresultaten in de derby was het zaterdagmiddag eindelijk raak op sportpark Oostpolder. En hoe! De kersverse eersteklasser liet zijn vooraf zo gevreesde tegenstander alle hoeken van het veld zien.

De eerste goal werd al na iets meer dan 100 seconden gescoord. Jarden van Ek mocht zich laten feliciteren. In de tiende minuut as het opnieuw raak. Dit maal sloeg Justin Beemsterboer toe op assist van Koen Lighaam Diezelfde Lighaam kopte de bekerderby twee minuten later definitief in het slot. Xavier Leenheer fungeerde als aangever.
 


Na de driedubbele mokerslag hing Drechtstreek verdwaasd in de touwen en drong Papendrecht niet al te strek meer aan. In de tweede helft besloten de gasten opnieuw gas te geven. Dat leidde tot nog een trio aan treffers van respectievelijk Justin Beemsterboer (sluw lobje), Sven van der Net (strafschop), en Erwin van der Heijden (eigen doelpunt namens Drechtstreek). Yunus Ekiz zorgde tussendoor voor het enige succesje voor de thuisclub (1-5).

Dynamisch
Twee dingen waren zonneklaar na de ongelijkwaardige derby: Papendrecht heeft zijn zaakjes twee weken voor de start van de voetbalcompetitie uitstekend voor elkaar. Het team van trainer Johan Sturrus zet de lijn van het voorbije seizoen soepeltjes voort met aantrekkelijk, dynamisch voetbal. De ploeg hoeft zich dan ook niet druk te maken over zijn overlevingskansen in de eerste klasse. Dat zit wel snor.

Bezorgd
Bij Drechtstreek daarentegen is er serieus reden om bezorgd te zijn. De oefencampagne verloopt tot dusverre uiterst moeizaam en lichtpuntjes zijn ver te zoeken. "Vandaag zijn we op alle fronten afgetroefd", stelde Drechtstreek-trainer Bart Toom vast. "Het is duidelijk dat er iets zal moeten veranderen aan ons spel, maar zo kort na de wedstrijd doe ik geen uitspraken over wát anders moet. Ik wil daar eerst eens goed over nadenken en overleggen binnen de technische staf."

Toom had zijn manschappen vooraf meegegeven dat ze goed gefocust moesten zijn tijdens de openingsfase van het duel met Papendrecht. "Onze voorbije drie duels waren we telkens kort na de aftrap op achterstand gekomen, waarna we achter de feiten aan liepen. En vandaag gebeurde dat dus weer..... Dat is niet goed. Er is in ieder geval veel werk aan de winkel om het team zo sterk te krijgen dat we met vertrouwen de competitie in kunnen. Het wordt sowieso een pittig seizoen."

Jan Timmer

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup