• Vianen-Brederodes (0-0).
• Vianen-Brederodes (0-0). Foto: Peter Verbeek

Vianen houdt stand tegen Brederodes

Wedstrijdverslagen 495 keer gelezen

VIANEN • In een levendige en sportieve wedstrijd, die merendeels werd gedomineerd door Brederodes, heeft Vianen zich niet laten verrassen. Ondanks tal van kansen werd er niet gescoord: 0-0.

De buren hadden aanvankelijk een veldoverwicht, maar kwamen niet in de buurt van het doel van de thuisclub. Rond de twintigste minuut was er een fase waarin Brederodes slordig opbouwde en de ene na de andere bal inleverde. Eerst werd Dusty Louwaars (foto) gestuit door keeper Jelle Krouwel en kort daarna hielpen Luciano Triep en Justin Mouhmy nog twee behoorlijke kansen om zeep. Na een te korte terugspeelbal was ook de laatste kans voor Vianen. Mouhmy mikte de bal echter in het zijnet.

Spitsuur
In de tweede helft waren de groengelen beter bij de les. De tricolores lieten zich iets te veel naar achteren drukken en voor het doel van Rick Leeman was het regelmatig spitsuur. Een schot van Dylan Warmenhoven werd weg gebokst en later kreeg Nick van der Valk, de potige en nieuwe aanvaller van Brederodes, zowel met als hoofd als met de voet genoeg mogelijkheden om de wedstrijd in het voordeel van Brederodes te beslissen.

Leeman kroonde zich tot 'man of the match' door alles ballen prima te verwerken. Halverwege stond ook collega Krouwel zijn mannetje door een goede kans van Louwaars uitstekend te verwerken.