Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Hardinxveld neemt leiding in bekerpoule na winst op Sparta30

  •   433 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Hardinxveld heeft ook in de tweede poulewedstrijd van de beker tegen Sparta'30 een overwinning geboekt. In het duel tussen de beide winnaars van de eerste bekerronde toonde de ploeg van trainer Richard den Ouden zich met 4-2 de sterkste.

Hardinxveld trok de thuiswedstrijd tegen Sparta'30 vanaf de aftrap naar zich toe. Een kopbal van verdediger Christian Verschoor voorlangs het doel van de gasten zorgde voor het eerste gevaar. Al na 4 minuten was de steekpass op Robin de Kok op maat, die daaruit beheerst de 1-0 voor Hardinxveld binnen schoof.

Met goed combinatievoetbal hield Hardinxveld de druk aan en was het na 10 minuten Johan Woltman die als vrije man voor het doel uithaalde voor de 2-0. Na een klein half uur kreeg doelman Marc Koning het eerste werk door een vrije trap van Remco van der Heijden namens Sparta'30 net binnen de paal te pareren.

Vervolgens trok de in de diepte aangespeelde Aron Eijkelboom de bal strak voor het doel, waaruit de mee opgekomen Christian Verschoor van dichtbij de 3-0 binnen tikte. Uit een wel heel makkelijk gegeven penalty door scheidsrechter van Vreeswijk schoot Anthony van Wijk de ruststand naar 3-1.

Curieuze strafschop
Daaruit putte de ploeg uit Andel moed voor de tweede helft, waarin het meer tegenstand bood na het grote overwicht van Hardinxveld in het eerste deel. Opnieuw kwam er echter een curieuze strafschop aan te pas voor een overtreding die al dan niet binnen de zestien zou zijn begaan. Dat bood andermaal Anthony van Wijk de gelegenheid om vanaf 11 meter voor de aansluitingstreffer te zorgen.

Hardinxveld kreeg ook na de 3-2 de beste mogelijkheden om het duel te beslissen. Met kopballen van spits Brian Plooij net naast en een redding met één hand van de Sparta'30-doelman lukte het Hardinxveld niet om verder afstand te nemen. Dat slaagde wel in de voorlaatste minuut uit een aanval die Danny van den Bout teruglegde, waarna Robin de Kok strak binnen de paal de verdiende overwinning voor Hardinxveld alsnog naar 4-2 tilde.

Met een voorsprong van drie punten en volgende week 14 september de laatste poulewedstrijd gloort voor Hardinxveld sinds jaren weer het knockout vervolg van de bekerstrijd. Een gelijkspel in de uitwedstrijd bij Asperen is voor Hardinxveld daarvoor voldoende.

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup