• Het basiselftal van Unitas tegen Juliana'31 (2-2).
• Het basiselftal van Unitas tegen Juliana'31 (2-2). Foto: Theo Bos
foto-update

Hoofdklasser Unitas op valreep -dik verdiend- nog naast Juliana'31

Wedstrijdverslagen 7.422 keer gelezen

GORINCHEM • Unitas heeft zondag met hangen en wurgen een punt overgehouden aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Pal voor tijd werd het, na een 0-2 achterstand, 2-2 tegen hoofdklassedebutant Juliana'31. De gelijkmaker was overigens meer dan verdiend.

De tegenstander van Unitas komt uit Malden (bij Nijmegen) en had de vorige wedstrijd met niet minder dan met 7-0 gewonnen van Nuenen, dus was het oppassen geblazen voor de thuisploeg. Het initiatief trok Unitas naar zich toe en het eerste kwartier overleefde Juliana'31 goed. Unitas was gevaarlijk met een paar corners , twee mogelijkheden via Akin Arslan . Zijn schot ging via de keeper over en Jay-Jay Meierdes schoot voorlangs.

Counter
Als je graag zoals Unitas volle bak op de aanval speelt, loop je het risico dat je tegen een counter aanloopt. Dat gebeurde rond de 25e minuut. Balverlies in de voorhoede en in de omschakeling stond Juliana met drie passes voor keeper Ruud Verberk, die zijn doel uit rende maar te laat kwam om de situatie te redden. Jay van Boxtel reageerde adequaat en schoof de bal langs de keeper de goal in en noteerde de 0-1.

In de 39e minuut leed Unitas op het middenveld weer balverlies en in de scrimmage die er op volgde kon Unitas middels het weggeven van een corner de situatie redden.

Wissels
Na de rust begon Unitas met de wissel tussen Daniël Alexander en Kevin Cornet, wiens schorsing er op zat. Eén minuut na rust kon Medhanie Habtemariam opstomen richting keeper en iedereen zat te wachten op de gelijkmaker, maar de bal ging jammerlijk voorlangs het doel. Dit was een beauty van een kans en die had er eigenlijk in gemoeten.

In de 49e minuut knalde Kevin Cornet van afstand naast.

In de 51e minuut verving Fabian van Horssen Akin Arslan .

In de 53e was er een grote kans voor Kevin Cornet die door Medhanie Habtemariam voor de keeper werd gezet.

In de 61e minuut schoot Jay-Jay Meierdres tegen de keeper uit een voorzet van Kevin Cornet. Zo bleef Unitas gevaarlijk en waren er steeds mogelijkheden.

Nog moeilijker
Juliana stond voor qua stand in de wedstrijd en wachtte op de counter en jawel hoor: in de 68e minuut was het weer raak . Deze keer was het Wouter Op de Kamp die een rebound van de keeper binnenschoot en nu werd het nog moeilijker voor Unitas bij een 0-2 stand.

Het betere van het spel hebben, mogelijkheden creëren en toch achter staan. Zo kan het gaan in voetbal.

Penalty
Unitas haalde alles uit de kast, wisselde aanvallend , Ansu Camara voor Stefan van Hulst, en had in de 75e minuut de kans om te scoren, maar Joey Lokasi vond de keeper op zijn weg. In de 78e minuut ging Jay-Jay Meierdres zijn tegenstander weer eens voorbij en die was te laat met zijn tackle. Dit gebeurde in het beruchte gebied en de bal ging op de stip. Jay-Jay Meierdres ontfermde zich over deze klus en verzilverde deze mogelijkheid onberispelijk.

Het stond 1-2 en er was nog tijd over. Unitas bleef drukken, maar de krachten vloeiden zo langzamerhand weg. Het enige wat je dan nog kan redden is een briljant moment. Dit kwam er gelukkig voor de roodbroeken.

Ver in de blessuretijd, in de 95e minuut, schoot Brandon Fijneman van zeker 20 meter de bal snoeihard in de touwen en redde nog een punt voor Unitas: 2-2 was de eindstand en dat was aan de ene kant zonde en aan de andere kant gelukkig.

Volgende week gaat de reis naar Silvolde waar om twee uur wordt afgetrapt.

(verslag: GVV Unitas)

• Unitas - Juliana'31 (2-2).