update

Geen Helmond Sport voor Kozakken Boys, Werkendamse Cupfighter ligt eruit

Wedstrijdverslagen 1.282 keer gelezen

VEENENDAAL/WERKENDAM • Geen bekeravontuur voor Kozakken Boys dit seizoen. De Werkendamse tweededivisionist werd dinsdagavond in de tweede voorronde van de TOTO KNVB-beker uitgeschakeld door GVVV (2-1).

In de eerste ronde lonkte een duel met Helmond Sport op De Zwaaier, maar zover komt het dus niet. Kozakken Boys struikelde over GVVV, hoewel dat niet nodig was.

Trainer Rick Adjei moest flink improviseren met de opstelling. Leon Bot was geschorst, Kay Tejan was ziek, Quentin Jakoba geblesseerd, Mark Veenhoven geblesseerd en na negen minuten moest ook Roystone Drenthe er geblesseerd af.

Philip Ties zette GVVV in de 34e minuut uit een benutte strafschop op voorsprong.

Met nog 20 minuten te gaan zorgde Don Bolsius voor de gelijkmaker. Uitgerekend ex-Kozak Berry Powel velde twee minuten voor tijd met een fraaie kopbal alsnog het vonnis over de Werkendammers.

"Natuurlijk is dit zuur, zeker als je naar de tweede helft kijkt. We hadden de controle en waren de bovenliggende partij. Als dan Powel nog de 2-1 binnen kan knikken, dan is dat echt zuur", moest Kozakken Boys-trainer Rick Adjei even bekomen.