update

Kozakken Boys recht de rug met eclatante 2-5 winst bij Noordwijk

Wedstrijdverslagen 832 keer gelezen

NOORDWIJK • Kozakken Boys rechtte zaterdag de rug na een treurige week met een nederlaag tegen HHC Hardenberg en de uitschakeling in de KNVB-beker bij GVVV. Tegen Noordwijk zetten de gasten uit Werkendam een prima wedstrijd neer, wat resulteerde in een eclatante 2-5 overwinning.

Kozakken Boys speelde een prima wedstrijd en zette hoogvlieger Noordwijk vanaf het begin onder druk. Met de wind in de rug opende Yassin Ouja al in de negende minuut de score met de 0-1. Uit een vrije trap halverwege het eerste deel hoogde Ouja ook de score op naar 0-2. Achterin gaven de 'Boys' deze keer weinig tot niets weg en na de rust ging Kozakken Boys op dezelfde voet verder.

Na een steekbal van Jeffrey van Nuland bracht Tyrone Conraad de score op 0-3. Vervolgens viel wel uit het niets de 1-3 voor Noordwijk. Na een lange bal werd het zelfs 2-3. Maar vanaf de aftrap leidde Van der Laan met een steekbal op Tyrone Conraad de 2-4 in. Zeven minuten voor tijd hoogde Nizar Mekkaoui de vreugde nog op naar 2-5.

Geen paniek
"Het was even nodig, maar van een panieksituatie was bij ons echt nog geen sprake. We hebben het goed gedaan en hebben Noordwijk geen moment in de wedstrijd laten komen. Noordwijk heeft een hele onverzettelijke speelwijze. Als je dan zo'n ploeg je wil op kan leggen, dan is dat knap", was trainer Rick Adjei content met de 2-5 winst.

Met de drie punten steeg Kozakken Boys bovendien naar de gedeelde derde plaats op de ranglijst.

Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 4 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 4 uur geleden