LRC verrast met winst bij Sliedrecht

Wedstrijdverslagen 1.620 keer gelezen

SLIEDRECHT • LRC zorgde voor een verrassing door op bezoek bij Sliedrecht met 2-4 te winnen. In de slotfase bleven de Leerdammers na een tweede gele kaart voor captain Rogier Gerritsen op de been.

LRC nam voor rust via Arwin van Soest twee keer de leiding. Tussendoor scoorde Dennis Verhoef de 1-1. Trainer Rob Hilbers zag dat zijn ploeg er hard voor moest werken. "We hadden het heel moeilijk, zeker na de 0-1. Toen en ook later in de wedstrijd heeft keeper Mark van Ingen ons echt op de been gehouden. Die keepte een fantastische wedstrijd."

Na rust zat LRC na de 1-3 van Bart Barendregt op rozen, maar het werd in de slotfase nog spannend. Gerritsen moest van het veld en Marciano Simonis tekende uit een strafschop voor de 2-3. "Toen moesten we nog verder terug en het bleef moeilijk", zag Hilbers. De Leerdammers hielden echter stand en een fraaie treffer van Maikel van de Water besliste de wedstrijd. De middenvelder kreeg de bal op eigen helft in bezit en knalde ineens raak: 2-4.

Met zes punten uit twee wedstrijden is LRC na een slechte voorbereiding in de competitie nog zonder puntenverlies. "Twee weken geleden stonden we er heel anders bij. Nu zijn we na zes punten uit wedstrijden tegen Almkerk en Sliedrecht dik tevreden", aldus Hilbers.