Hardinxveld niet verder dan gelijkspel in en tegen Groot-Ammers

Wedstrijdverslagen 531 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Hardinxveld kwam in de eerste uitwedstrijd van de competitie niet verder dan een puntendeling bij Groot-Ammers. Al na een minuut spelen en ook in de beginfase van de tweede helft werd Hardinxveld door de thuisclub op achterstand gezet. Ondanks beter verzorgd veldspel lukte het de ploeg van trainer Richard den Ouden niet om verder te komen dan een gelijkmaker. Het levendige duel eindigde daardoor in een 2-2 gelijkspel.

Na een minuut spelen leverde de eerste lange bal naar de vleugel Groot-Ammers een hoekschop op. Die viel precies voor de voeten van Yannick de Bondt en zo keek Hardinxveld al direct tegen een 1-0 achterstand aan.

Het duurde een kwartier voor dat Hardinxveld ook een mogelijkheid kreeg, maar die werd door Danny van den Bout naast geschoten. Daarop volgde een diagonaal schot van Lex de Gier op de paal en een rebound van Aron van Andel, die door een Ammersverdediger van de doellijn werd gehaald. Ook een schot van de goed op dreef zijnde Johan Woltman vloog over de kruising.

De meer dan verdiende gelijkmaker kwam daarna wel op naam van Johan Woltman, met een afstandsschot via de binnenkant van de paal. Hardinxveld slaagde er niet in om met combinatievoetbal Groot-Ammers verder onder druk te zetten. Bij uitvallen van de thuisclub moest doelman Marc Koning zelfs tot twee toe redding brengen om de ruststand op 1-1 te houden.

Weer in de achtervolging
Ook in de tweede helft dicteerde Hardinxveld het spel tegenover Groot-Ammers dat met veel inzet niet echt in de problemen kwam. Met een uitval die tot een voorzet kort voor het doel leidde sloeg Bob van Oosterhout al snel na de pauze toe met de 2-1 voor de thuisclub.

Hardinxveld werd opnieuw gedwongen in de achtervolging te gaan en had het lastig om een opening te vinden. De niet altijd goed te volgen arbiter Beumer presenteerde Jos Laurs na zijn wissel zijn tweede gele kaart wegens commentaar en incasseerde zodoende nog rood.

Strafschop
Naast Brian Plooij kwamen ook Adi Jogic en Lars van der Rest als wisselspelers bij Hardinxveld in de ploeg. Hardinxveld trok de stand gelijk uit een strafschop toen Johan Woltman in de punt van de zestien met een tackle onderuit werd gehaald. Robin de Kok tekende uit de penalty de 2-2 aan.

In de slotfase gaven de ploegen elkaar weinig toe. Diep in blessuretijd kreeg Groot-Ammers toch nog een mogelijkheid gepresenteerd, toen volgens de scheidsrechter doelman Marc Koning met een uittrap buiten de zestien zou zijn gekomen. Ondanks alle opwinding hield de Hardinxveldse muur stand om de uitslag op 2-2 te houden.

Met vier punten uit de eerste twee wedstrijden staat voor Hardinxveld komende zaterdag 5 oktober de thuiswedstrijd tegen Alblasserdam, dat nog geen puntverlies leed, op het programma. De aanvang aan de Sluisweg is om 15.00 uur.

(verslag: vv Hardinxveld)