Well tegen Kerkwijk
Well tegen Kerkwijk Foto: Lya Cattel

Gelijkspel voelt voor Well als zege in derby tegen Kerkwijk

Wedstrijdverslagen 1.043 keer gelezen

WELL • De vierdeklasse-derby tussen Well en Kerkwijk is zaterdag geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Na een onderhoudend duel voelde Well zich de morele winnaar.

Vroege doelpunten, rake vrije trappen, keepersfouten, een gemiste strafschop en veel strijd en passie waren zaterdag de ingrediënten voor een vermakelijke derby tussen Well en Kerkwijk. Vooral de eerste helft had voor de neutrale toeschouwer een hoge amusementswaarde. Daarin wist Kerkwijk al betrekkelijk vroeg de voorsprong te nemen, want binnen tien minuten kopte Stan van Haaften uit een hoekschop bij de eerste paal de 0-1 binnen.

Bij die openingstreffer tastte Well-doelman Leon Pigmans opzichtig mis. De goal brak de wedstrijd direct open en dat leverde een uiterst vermakelijke fase op, waarin Michel van den Hanenberg en Nick van Eck namens Kerkwijk de marge hadden kunnen vergroten, maar Well aan de andere kant via Jan Lindhout en Niels Kraay tegelijkertijd dicht bij de gelijkmaker was.

Geen muur
De wedstrijd golfde op en neer, totdat in de 25e minuut Nick van Eck vanaf de linkerkant de volledig vrijstaande Van den Hanenberg bereikte. In het vijandelijke vijfmetergebied kon hij de bal op zijn gemakje aannemen en kinderlijk eenvoudig de 0-2 binnen schieten.

Lang kon Kerkwijk daarentegen niet van die twee goals marge genieten, want op het half uur zorgde Stefan Wilmink met een strakke vrije trap voor de aansluitingstreffer. Kerkwijk-goalie Thomas van Eijk - die de voorkeur had gekregen boven voormalig eerste doelman Bas van Hemert - ging bij die goal niet vrijuit, temeer omdat hij ervoor had gekozen geen muur neer te zetten.

In het resterende kwartier zag Van den Hanenberg zijn inzet worden gekeerd door de voet van Pigmans, wist Lindhout na een vloeiende combinatie met Wilmink niet het hoofd van Dennis Bracht te bereiken en oogde Van Eijk bij een krachteloze vrije trap van Wilmink opnieuw niet al te zeker, maar bleef het ditmaal zonder gevolgen.

Ballonnen
Die open eerste helft schepte hoge verwachtingen voor de tweede helft. Well kreeg via Lindhout weliswaar de eerste mogelijkheid, maar zijn schot scheerde rakelings langs de kruising. In de daaropvolgende periode was er weinig spektakel te beleven. De slordigheden volgden elkaar in rap tempo op en menig lange bal naar voren bereikte niet de plaats van bestemming. De ballonnen die vanaf de tribune het veld opwaaiden waren voor de toegestroomde toeschouwers vermakelijker dan wat zich op het veld voltrok.

Pas twaalf minuten voor het einde veerden de supporters van beide ploegen op, toen invaller Twan Slegers de eveneens ingevallen Jur van Haaften in het zestienmetergebied torpedeerde. Slegers kreeg daarvoor een gele kaart, maar belangrijker nog; Kerkwijk kreeg via strafschoppenspecialist Jorel Helderman de uitgelezen mogelijkheid om alvast een voorschot op de overwinning te nemen. Een koud kunstje, zou men denken, maar niets bleek minder waar. Helderman mikte wel in de hoek waar Pigmans niet naartoe dook, maar deed dat niet tussen de palen.

Prachtige vrije trap
Uit die misser putte Well in de laatste tien minuten moed. Met vereende krachten ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook, zo'n vijf minuten voor het einde, toen Wilmink voor de tweede keer een vrije trap omzette in een doelpunt. Bijna aan de linkerzijlijn, zo'n vijftien meter van de achterlijn, plaatste Wilmink de bal prachtig in de verre bovenhoek. Een goal die in de verte deed denken aan het doelpunt van Lasse Schöne tijdens het Champions League-duel tussen Real Madrid en Ajax.

Blij met punt
Daarmee houdt de parallel tussen de derby Well-Kerkwijk en Champions League-voetbal overigens ook direct op. Het was zaterdag immers lang niet altijd goed, maar voor de ploeg van trainer André van Vugt voelde het punt wel als een overwinning na de 7-0 nederlaag bij Herovina van een week eerder: "Na afgelopen week hebben we vandaag als team een goede prestatie neergezet. We moeten gewoon lekker voetballen, plezier maken, maar wel als team. Als we dat doen, kunnen we resultaat behalen. En dit is voor ons gewoon een resultaat. Dit was de tiende wedstrijd sinds mijn komst en het eerste punt. En overall is een gelijkspel misschien ook wel een terechte uitslag. Ik ben in ieder geval blij met een punt."

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 32 minuten geleden
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 47 minuten geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 9 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 9 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 10 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 19 uur geleden