SteDoCo verslaat koploper Sparta Nijkerk

Wedstrijdverslagen 1.127 keer gelezen

HOORNAAR - SteDoCo wist aan de Groeneweg een knappe overwinning te boeken op koploper Sparta Nijkerk. De Nijkerkers kwamen met 15 uit 5 naar de Alblasserwaard, maar leden tegen het prima spelende SteDoCo hun eerste nederlaag na 23 (!) niet verloren wedstrijden. De mannen van een tevreden trainer Frans Adelaar zegevierden met 1-0.

"De objectieve toeschouwer moet hebben genoten van deze spannende en mooie pot voetbal", aldus Adelaar. "Als promovendus zaten zij de afgelopen weken, net als SteDoCo vorig jaar, in een flow. Maar de eerste nederlaag komt elke zaterdag dichterbij."

En daar zorgde de sterk spelende thuisploeg voor. Want behoudens een klein gedeelte van de eerste helft en het eerste kwartier na rust, had SteDoCo overwicht.

De thuisploeg begon sterk, maar al snel namen de Nijkerkers het heft in handen. Sterker nog, na amper tien minuten stond de 0-1 op het scorebord. Maar de goal werd vanwege een, niet voor iedereen duidelijk, buitenspelpositie afgekeurd. SteDoCo kwam met de schrik vrij, ook na een knappe redding van Mark Smith op een inzet van de uitblinkende aanvoerder Donny van der Wal na dik een halfuur spelen.

Supportersbus
Ook SteDoCo liet zich vaker zien. Joran Schröder, weer in de spitspositie omdat de andere doelpuntenmaker Wesley Meeuwsen met griep thuis in bed lag, kopte een iets te hoge voorzet van Jesse Wielinga op de lat. De koploper zakte meer en meer terug. "Op de bank grapte mijn assistent Cor Lems dat ze niet alleen de spelersbus maar ook de supportersbus rond het eigen strafschopgebied hadden geparkeerd", kon Adelaar na afloop hartelijk lachen.

Kort na de spelhervatting had Sparta Nijkerk de bus verlaten. Want de thee had de ploeg van trainer Eric Speelziek goed gedaan. Opnieuw was captain Van der Wal gevaarlijk met zijn schot op de bovenkant van de lat. Met goalgetter Maurice de Ruiter (ex Go Ahead Eagles en ook IJsselmeervogels en DVS'33 – TS) ging men alsnog op zoek naar de winst.

Die plannen konden snel in de ijskast. Want in de 72eminuut kwam SteDoCo op voorsprong. Een schot van Joran Schröder werd door de oud-NEC en ADO Den Haag doelman Gino Coutinho ternauwernood gekeerd.

Geen consequenties
Benjamin van Wanrooij werd, met zijn rebound in de 72e minuut, de matchwinner. "Ik gokte dat de inzet van Joran terug zou komen en toen kon ik de bal simpel binnentikken. De 2-0 had ik een paar minuten voor tijd ook op deschoen, maar het duurde te lang voor ik de bal onder controle had. Gelukkig had de misser geen consequenties, want hij moet er natuurlijk wel in", aldus Van Wanrooij.