Papendrecht weerstaat Kloetinge

Wedstrijdverslagen 955 keer gelezen

PAPENDRECHT • Papendrecht is er in geslaagd om koploper Kloetinge op het eerste puntverlies van dit seizoen te trakteren. Het team van trainer Johan Sturrus hield de Zeeuwen op 1-1.

Dat het duel in een remise zou eindigen was, afgaand op het spel van de thuisploeg in de eerste helft een positieve verrassing. De thuisploeg bleek veel problemen te hebben met het systeem van de gasten, die uiterst compact speelden, slechts één diepe spits hadden opgesteld en duidelijk gokten op de omschakeling.

Het was Daan Esser die in de 28e minuut de 0-1 binnenschoot na een mooie aanval.

Omzettingen
In de rust besloot Papendrecht-trainer Johan Sturrus enkele positionele veranderingen door te voeren. Hij koos daarbij om met twee spitsen te gaan spelen, een wijziging die uitstekend werkte. Kloetinge verloor zijn grip en zag Papendrecht enkele keren gevaarlijk voor het eigen doel opdoemen. Toch duurde het tot de 85e minuut eer de thuisclub kon juichen. Jay Luciano glipte eindelijk langs zijn 'cipier' en scoorde uit een moeilijke hoek de 1-1. Een treffer die niet alleen luid bejubeld werd, maar ook terecht was gezien het spelbeeld én de grote inzet van Papendrecht.