Peursum baalt het meest van puntendeling met SV Noordeloos

Wedstrijdverslagen 573 keer gelezen

GIESSENBURG • Peursum en SV Noordeloos hielden het op een 1-1 gelijkspel. Daarmee bleven beide teams ongeslagen. De groenhemden stegen daardoor naar de tweede plaats, terwijl de Giessenburgers graag een driepunter zullen verwelkomen om eens wat te kunnen stijgen.

De laatste jaren ontpopte SV Noordeloos zich nogal eens als angstgegner voor Peursum, maar zaterdag lagen de kaarten anders. Na een formidabele start stonden de bezoekers immers voor de wedstrijd op de derde stek. De Giessenburgers verzamelden met drie gelijke spelen vier punten minder.

"In de eerste vier duels hebben we acht punten behaald", telde SV Noordeloos-trainer Erwin Verheij. "Daarmee mogen wij tevreden zijn. Maar over de gehele wedstrijd gezien waren wij ook wel blij met een puntje vandaag."

Zijn collega Michel Roza zat er flink van te balen. "We schieten niks op met een gelijkspel. Het is leuk dat we nog niet hebben verloren, maar een keertje winnen zou ook wel leuk zijn. Dat had vandaag gemoeten gezien de kansen."

Verslappen
In de eerste helft was Peursum lange tijd dreigender en slopen er veel fouten in het spel van SV Noordeloos. Na een klein halfuurtje viel dan ook de terechte 1-0. Sjoerd den Boer zag zijn kans nog gekeerd worden, maar in de rebound was het beheerst raak voor Marck de Heer.

In de laatste vijf minuten voor de rust verslapte Peursum een beetje. Eerst bracht Peursum-verdediger Ronald Post Patrick Slijkoort in stelling, maar de aanvaller van SV Noordeloos mikte naast het doel. Een minuut later was het wel raak voor de spits op aangeven van Mergim Shala.

'Bitterballenderby'
De 'bitterballenderby' (SV Noordeloos-sponsor Autobedrijf Bikker stelt bij deze wedstrijd traditiegetrouw vele schalen bitterballen beschikbaar, MV) leek in de fase na de thee beslist te gaan worden. Peursum drong SV Noordeloos ver terug. De Heer dacht zelfs opnieuw te scoren, maar scheidsrechter Harry van Meerkerk had net daarvoor gefloten wegens Giessenburgs commentaar op de leiding.

Met kunst- en vliegwerk bleven de bezoekers overeind en naderhand kropen de groenzwarten zelfs iets uit hun schulp. Gescoord werd er echter niet meer en met dit punt klom SV Noordeloos naar plek twee met één punt achter koploper Herovina.

"In de eerste veertig minuten bepaalden wij het spel", zag Roza. "Vervolgens lieten we het even vieren en slaan zij toe op onze eigen fouten. Ze spelen met anderhalve spits en blijven gevaarlijk, loerend op de counter."

SV Noordeloos kreeg nog wel met een tegenvaller te maken. Al snel viel aanvoerder Robin van der Graaf uit. "We denken aan een spierscheuring in het bovenbeen", meldde Verheij. "Net als anderhalf jaar geleden voelde hij het knakken."