• Beesd - Herovina (3-1).
• Beesd - Herovina (3-1). Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Beesd bezorgt koploper Herovina eerste nederlaag

Wedstrijdverslagen 812 keer gelezen

BEESD • Beesd maakte een einde aan de zegereeks van koploper Herovina. Op sportpark Molenzicht pakte de thuisploeg een verdiende overwinning: 3-1.

Het was na drie zeges Herovina's eerste (punten)verlies van dit seizoen. De ploeg van Glenn Calor maakte weinig aanspraak op meer dan dat. "Het viel tegen", constateerde ook Calor. "De spelopvatting was nog wel goed, maar we geven de goals te makkelijk weg en winnen onze duels niet. Na rust was het gewoon niet goed."

Dick Wammes kon uiteraard meer tevreden zijn. "We waren al in goeden doen en bevestigen dat nu. We hebben gewoon een goede pot gespeeld, gescoord op de juiste momenten en af en toe wat geluk gehad."

Frustrerend
Herovina beleefde een uitermate frustrerende middag. De ploeg wond zich nogal op over vrijwel alle beslissingen van scheidsrechter Nico Hardenbol, waarbij dat bij twee niet gegeven gele kaarten aan de thuisploeg nog enigszins begrijpelijk was. Het werkte echter averechts, want met het vele balbezit wisten de gasten zich geen raad.

Het veel feller en scherper spelende Beesd kreeg de beste kansen. Na een kwartier was het raak. Nick van Gameren bezorgde Herovina zijn eerste tegentreffer van het seizoen. Na rust had de ploeg uit Herwijnen geluk dat het niet al eerder dan een kwartier voor tijd 2-0 werd. Toen mocht Stefan van den Bosch opstomen en hij haalde zelf de trekker over: 2-0.

Rode kaart
Herovina stond toen inmiddels met tien man, nadat Frank Clements rood had gegeven toen hij een tegenstander een beuk verkocht. Met die man minder kwam de ploeg nog wel terug in de wedstrijd. Een van richting veranderde vrije trap van Kevin Steenbruggen liet de prima keepende Damian van Asch kansloos. De zege van Beesd kwam echter niet meer in gevaar. Diep in blessuretijd kon Beesd zelfs nog een keer juichen, toen Jarno van de Water de 3-1 maakte.

"Ik zeg niet dat we van Herovina moeten winnen, maar onze zes punten uit deze vier wedstrijden zijn denk ik wel waar we horen te staan", zei Wammes.

Calor: "Als we bovenin mee willen doen, zullen dit soort wedstrijden gewonnen moeten worden. We hadden vandaag wat pech met blessures en andere afwezigen, maar we waren niet doortastend genoeg."