Eerste zege voor MVV’58

Wedstrijdverslagen 755 keer gelezen

METEREN • MVV'58 behaalde zaterdag thuis tegen de Tiliburgse mededebutant TSVV Merlijn met 4-0 duidelijk de eerste zege in de derde klasse. Remco Knoop scoorde voor rust tweemaal en na de thee troffen ook Twan de Kock en uitblinker Dominic Comerford doel. Komende zaterdag speelt MVV'58 in Andel tegen het onberekenbare Sparta'30.

MVV'58 had in dit duel een heel voortvarende start, want al in de allereerste minuut opende Remco Knoop met een kopbal uit een voorzet van Dave de Baar met 1-0 de score. De goed spelende thuisclub kreeg nog meer kansen maar Morris van den Brink en Twan de Kock scoorden niet. Het Brabantse herstel leverde nadien enkele dreigende corners maar geen doelpunt op.

Vlak voor rust trof MVV'58 op een psychologisch gunstig moment wel doel. Jacco de Leeuw legde de bal goed terug en Remco Knoop schoot zijn tweede doelpunt binnen: 2-0.

Twaalf minuten na de thee liep MVV'58 tot 3-0 uit. Robin Jager liet een voorzet van Morris van den Brink goed lopen voor Twan de Kock die fraai de 3-0 in het Tilburgse doel joeg.

Toen zonk de moed de studentenploeg TSVV Merlijn in de schoenen. Een kwartier voor tijd bekroonde Dominic Comerford zijn puike partij door met een beheerste boogbal vlak onder de lat voor de 4-0 eindstand te zorgen. De jonge keeper Jurre Grandia hield zijn doel goed schoon en staat bij MVV'58 nog onder de lat totdat hij begin november het leger ingaat.