Logo regio-voetbal.nl
• Hardinxveld - SVW (2-3).
• Hardinxveld - SVW (2-3). (Foto: Ronald Tukker)

Hardinxveld brengt koploper SVW aan het wankelen

  •   836 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Hardinxveld heeft aan de eigen Sluisweg koploper SVW aan het wankelen gebracht. Tegen de bezoekers, die nog zonder puntverlies en tegentreffers aantraden, werd het een boeiende wedstrijd met kansen over en weer. Hardinxveld dat verrassend met 1-0 de leiding had genomen in het eerste deel zag SVW na de pauze weglopen naar 1-3. Na de aansluitende 2-3 zette de ploeg van trainer Richard den Ouden in de slotfase aan voor de gelijkmaker, maar kon niet voorkomen dat SVW na tien jaargangen met de winst uit Hardinxveld vertrok.

Hardinxveld moest in deze vierde competitiewedstrijd aantreden zonder de geblesseerde Vincent van Lopik en Robin de Boon. SVW probeerde direct de toon te zetten waarbij het de eerste mogelijkheid hoog over het doel mikte. Met een schot uit de draai voorlangs het SVW doel zorgde Robin de Kok voor het eerste gevaar van Hardinxveld.

Na een klein half uur bracht een combinatie de opgekomen Danny van den Bout in stelling, die met een hard schot in de verre hoek 1-0 aantekende. Kort voor de pauze had SVW spits Gino Dix na een overstap de gelijkmaker op zijn schoen, maar schoot vrij voor het doel over.

Hoog tempo
Bij de WSB brigade bleef controleur Aron van Andel geblesseerd achter in de kleedkamer en kwam Pieter Kroon als middenvelder in de ploeg. In een hoog tempo probeerde SVW de stand in het tweede deel te kantelen. Dat leverde de gelijkmaker op toen Gino Dix kort voor het doel een voorzet binnen kon tikken.

Na de 1-1 lukte het Mounir el Ouazizi om er na drie pogingen 1-2 van te maken met een strakke volley binnen de palen.

Halverwege de tweede helft kapte Lex de Gier zijn tegenstander uit en redde SVW doelman Angelo Perini knap op zijn schot in de uiterste hoek. Aan de andere kant sloeg SVW wel toe na een wegens gevaarlijk spel omstreden hoge omhaal van Gino Dix. Arbiter Konings stond er dicht bij en liet doorspelen, waarna SVW invaller Enes Zencirkiran profiteerde door de 1-3 binnen te schieten.
 


Hardinxveld veerde even later toch op met de 2-3 uit een schot van Johan Woltman dat zowel een SVW verdediger als de doelman voor elkaar liet lopen en in het doel plofte.

Spannende slotfase
Met nog ruim een kwartier kreeg het toch al enerverende duel ook een spannende slotfase, waarin Hardinxveld dicht bij de ultieme gelijkmaker was. Een vrije trap van Robin de Kok toucheerde de SVW doelman net met de vingertoppen en vloog via de bovenkant van de lat over.
 


Ook de rebound uit de corner vloog langs het SVW doel. En uit een doorkopbal plukte de SVW doelman de springende bal net weg voor de voeten van de inkomende Aron Eijkelboom.

Zo bleef het in dit boeiende duel bij de 2-3 winst voor de koploper dat weliswaar de meeste kansen had, maar het voor Hardinxveld een teleurstelling was dat gezien het vertoonde spel de gelijkmaker niet alsnog viel.

Komende zaterdag 19 oktober wacht Hardinxveld een volgende streekderby met de uitwedstrijd bij de nummer drie van de ranglijst, het ook nog ongeslagen Schelluinen.

(verslag: vv Hardinxveld)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup