• Altena - Sleeuwijk (3-1) Foto: Bart Stoutjesdijk
foto-update

Altena toont na rust ruggengraat en overrompelt Sleeuwijk

Wedstrijdverslagen 1.576 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Even leek Sleeuwijk zaterdag in de derby op weg naar de eerste driepunter dit seizoen. Na de rust overrompelde Altena de gasten uit Sleeuwijk echter nog met 3-1.

Verrassend was het wel dat Sleeuwijk voor de rust op 0-1 kwam tegen een belabberd gestart Altena. Na de rust hadden de Nieuwendijkers meer glans en sloten de derby af met een 3-1 overwinning. \

Sleeuwijk-trainer Pieter Tuns had er een beetje de smoor in. "Na de rust hebben we niet meer gevoetbald", zag de trainer van Sleeuwijk de voorsprong in rook opgaan met de 1-1, 2-1 en de 3-1 van Altena. "We hebben ook geen moment meer aanspraak gemaakt om dichterbij te komen. Verliezen is altijd pijnlijk en we staan er niet rooskleurig voor", stond Tuns weer met lege handen.

Kip zonder kop
Collega Johan van der Werff kon een tevreden blik op het gezicht toveren met de 3-1 winst. "Over de eerste helft was ik natuurlijk niet tevreden, maar na de rust heb ik een Altena gezien zoals ik het wil zien. We gaven vol gas en overrompelden Sleeuwijk. Voor de rust liepen we als een kip zonder kop te voetballen", stelde de trainer van Altena.

Lat
Voor de rust had Altena het initiatief en leverde het eerste vuurwerk af, maar overtuigend zag het er niet uit. Keeper Martijn Verhoeven kreeg nog een handje tegen een poging van Johnny Schouten en een uithaal van Johan Cornet spatte op de lat uiteen.

Het eerste vuurwerk van Sleeuwijk liet langer op zich wachten. De poging van Jenner Koek halverwege de eerste helft eindigde op de vuisten van keeper Rob de Groot. Zeven minuten voor rust had Frans van den Steenhoven meer geluk. De routinier bij Sleeuwijk pikte een afvallende bal op, dribbelde even en passeerde keeper De Groot (0-1).

Rollen omgedraaid
Na de rust toonde Altena meer passie. In beginsel regende het nog hoekschoppen, maar doorbrak Edwin Pluister de ban met de 1-1 met een schot uit de tweede lijn.

Altena was los. Een minuut later draaide Johnny Schouten de rollen helemaal om met de 2-1 en had Altena de smaak te pakken. Weer Johnny Schouten draaide knap weg en schoot de 3-1 tegen de touwen.

Teleurstelling
Bij Sleeuwijk raapte men de moed bij elkaar om nog tegengas te geven, maar de overtuiging was weg. Bij Altena kreeg invaller Ali Mahamed nog een paar uitstekende mogelijkheden om de score op te fleuren, maar de 3-1 bleef staan. Daarmee was Altena dik tevreden. De Nieuwendijkers hadden Sleeuwijk afgeserveerd en hielden op de ranglijst de aansluiting met de kopgroep in de tweede klasse F in stand. Wat restte voor Sleeuwijk was de teleurstelling.