• Leerdam Sport - ASH (3-0).
• Leerdam Sport - ASH (3-0). Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Leerdam Sport bezorgt ASH met 3-0 eerste nederlaag

Wedstrijdverslagen 683 keer gelezen

LEERDAM • Leerdam Sport bezorgde zaterdag ASH in de vierde klasse de eerste nederlaag. Voor rust vielen er in Leerdam nog geen goals, maar na de pauze was de thuisclub duidelijk beter. Dankzij doelpunten van Eloys Tapirima, Youssef Boudou en Fabian van der Wel behaalde Leerdam Sport een verdiende 3-0 overwinning.

Voor bijna tweehonderd toeschouwers sloeg Leerdam Sport in de tweede helft zijn slag. De tweede Leerdamse thuiszege was de terechte beloning. Daarmee wist Leerdam Sport met nu zeven punten op de ranglijst in de middenmoot ASH te passeren.

Stijgende lijn
Leerdam Sport-trainer Yoni Sahertian was na afloop een tevreden man: "Dit is een mooie en zakelijke zege. Er zit duidelijk een stijgende lijn in ons spel en de organisatie vandaag was goed. Dit moeten we nu doorzetten na de rustdag van komend weekend. Voor rust waren we vanmiddag geduldig maar na de pauze liep het vlotter met mooi uitgespeelde doelpunten. Bij een 1-0 stand blijft het natuurlijk spannend, maar ASH heeft vandaag weinig kans gehad."

Realistisch
ASH-trainer Ron Laros reageerde heel realistisch op het eerste verlies van zijn equipe: "Deze nederlaag vanmiddag is terecht. Leerdam Sport zag en benutte vooral in de tweede helft de ruimte beter met veel loopvermogen en dynamiek in het spel. ASH voetbalde meer statisch en te veel in één tempo. De creativiteit en snelheid van Leerdam Sport was groter dan bij ons. De 2-0 was vandaag het kantelpunt in de wedstrijd en toen was het ook over."

Invallers
Bij ASH was aanvaller Marijn Hak na zijn twee gele kaarten tegen Unitas geschorst en ontbraken Folkert van der Werf en Maarten van der Meijden wegens een blessure. Ray Kant herstelt bij Leerdam Sport van een hamstringblessure en Petro Ilir was op vakantie. Leerdam Sport startte zaterdag voortvarend maar dat duurde slechts kort. Alleen een schot van Jalell Grootbluemink stichtte gevaar.

Na een kwartier herstelde ASH zich. Uit een voorzet van Hans van Kranenburg vanaf links kopte Edwin van Noord in maar Leerdams keeper Dawid Palicki redde. Halfweg de eerste helft was de doelman van Leerdam Sport weer paraat toen Jens Duizer na een pass van captain Danny Bijl inschoot.

Buitenspel
Na een half uur bracht Leerdam Sport met twee snelle tegenstoten ASH in problemen, doch in beide gevallen werd de doorgebroken Leerdammer, eerst Juarth Leihitu en daarna Joshua Cohen, voor buitenspel teruggefloten. Nog voor de rust kwam de thuisclub via Leihitu toch nog twee keer dichtbij een doelpunt. Eerst kopte Leihitu uit een trap van Youssef Boudou echter over en na een pass van Fabian van der Wel schoot hij naast.

Toch kwam het laatste aanvalsgevaar in de eerste helft van ASH. Vanaf links schoot Hans van Kranenburg bij de bezoekers evenwel rakelings voorlangs het Leerdamse doel.

Overtuigend
Een overtuigende start in de tweede helft leverde Leerdam Sport al vrij snel een voorsprong op. Toch kreeg ASH na een vroege fout van Resul Gokdemir de eerste scoringsmogelijkheid via Hans van Kranenburg, doch Leerdams doelman Palicki redde. Bij een kans voor de thuisclub van Youssef Boudou voorkwam de ervaren verdediger Gert Jan van Oort met een knappe bloktackle nog een Hellouwse achterstand.

Uit een vloeiende aanvalscombinatie nam Leerdam Sport in de 55e minuut echter alsnog met 1-0 de leiding. Jallel Grootbluemink bediende vanaf links Eloys Tapirima die in het centrum koel afrondde: 1-0. ASH forceerde wel een enkele corner maar stelde er verder toch te weinig tegenover. Alleen Jens Duizer werd voor de gasten één keer gevaarlijk.

Leerdam Sport voetbalde gewoon beter, doch Joshua Cohen verprutste fraai voorbereidend werk van zijn aanvoerder Fabian van der Wel. Na een vlotte Leerdamse aanval kreeg Joshua Cohen weer een kans, maar ditmaal redde de jonge invaller Mike Wijtmans in de Hellouwse doelmond.

Beslissing
Tien minuten voor tijd maakte Youssef Boudou er met een beheerst schot alsnog 2-0 van en daarmee was de strijd beslist. Een poging van Arne Hak was het laatste offensieve wapenfeit van ASH, dat vlak voor tijd zelfs nog een derde tegentreffer moest incasseren. De fraai gelanceerde Eloys Tapirima omspeelde ASH-keeper Arjan Klip en gunde zijn aanvoerder Fabian van der Wel het simpele doelpunt in een leeg doel: 3-0.

De rustig leidende arbiter Adrianus van Doesburg uit Waardenburg blies kort daarna af. Hij had het zaterdag alleen bij het constateren van buitenspel soms moeilijk en gaf vier gele kaarten, allemaal aan de thuisclub.