Logo regio-voetbal.nl
• Roda Boys - Arkel (2-3).
• Roda Boys - Arkel (2-3). (Foto: Gerald van Zanten)

Teleurstellend Roda Boys laat zich wéér in de luren leggen

  •   1010 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

AALST • Het gaat Roda Boys niet bepaald voor de wind. Zaterdag verloor de ploeg van trainer Frank Brands voor de tweede opeenvolgende keer. Dit keer was promovendus Arkel met 2-3 te sterk.

Roda Boys kwam in de eerste helft twee keer op achterstand, maar Thom de Looijer bracht zijn ploeg tweemaal langszij. Vlak voor rust viel een voorzet van de bezoekers in één keer binnen, waardoor de thuisploeg alsnog met een achterstand de kleedkamer opzocht.

Na de rust waren er kansen voor de Aalsterse hoofdmacht, maar tot een doelpunt kwam het niet.

Frusterend
Het was voor Brands duidelijk waar het bij de eerste twee tegengoals verkeerd ging: "Dat waren twee identieke goals, waarbij we positioneel niet goed stonden en ons lieten foppen. Er wordt tot twee keer toe niet goed geanticipeerd. En het waren geen junioren bij wie dat gebeurde, maar juist spelers waarvan je zoiets niet verwacht. Dat is heel frustrerend."

Domper
Ook in de tweede helft slaagde Roda Boys er niet in om een resultaat over te houden aan het duel met de promovendus: "Die goal vlak voor rust was een domper. In de rust probeerden we de poppetjes op de juiste plaats te zetten en het mentaal weer op te pikken. In de eerste 20, 25 minuten na rust kregen we ook nog vijf, zes goede kansen maar die benutten we niet. Dan zie je het geloof wegebben. En dan verlies je dus uiteindelijk met 2-3."

Roda-onwaardig
Met een schamele vijf punten uit evenzoveel wedstrijden vindt de ploeg van trainer Brands zich terug op de negende plaats, met zes punten achterstand op nummer drie EBOH. Die negende stek is Roda Boys-onwaardig, beseft ook de trainer zelf. 

"Ik vind dat wij daar met onze voetbalkwaliteiten niet horen te staan. Maar in het voetbal komt er meer bij kijken dan alleen voetbalkwaliteiten. Het zit bij ons meer in de hoek van het mentale dan in het voetbaltechnische. Al is het voetballend ook nog niet eens goed genoeg. We hebben in vijf wedstrijden twee goede helften gespeeld. Dat is niet voldoende, dus dat mensen ontevreden en kritisch zijn, begrijp ik. Wij presteren niet wat we moeten presteren", aldus Brands, die desondanks vertrouwen houdt: "Ik denk wel dat we het kunnen gaan omdraaien. De competitie is natuurlijk nog lang, maar we kunnen het niet van week tot week door blijven schuiven."

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup