Hardinxveld heeft nauwelijks iets te duchten van Ameide (4-0) | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• Hardinxveld - Ameide (4-0).
• Hardinxveld - Ameide (4-0). (Foto: Teus Stam)

Hardinxveld heeft nauwelijks iets te duchten van Ameide (4-0)

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Hardinxveld heeft met overmacht in de thuiswedstrijd tegen Ameide een 4-0 zege geboekt. De ploeg van trainer Richard den Ouden schiep zich voldoende kansen om de score uit te laten lopen, terwijl Ameide kansloos bleef. Hardinxveld klom door dit resultaat, onder andere over Ameide naar een gedeelde vierde plaats op de ranglijst.


Hardinxveld drong aan de eigen Sluisweg de bezoekers vanaf de aftrap terug en dat leverde direct gevaar op voor het doel, met een aanval van Lex de Gier en een kopbal van Sander de Boon over de lat. Na een kleine tien minuten trok Robin de Kok door achter de Ameide verdediging en legde de bal af op Lex de Gier die vrij voor het doel de 1-0 binnen schoof.

Daarop volgde een schot van Johan Woltman klem onder de doelman en een kopbal van Richard Zwakhals net naast het doel. Na en half uur spelen was het wel weer raak, toen Lex de Gier vanaf de achterlijn de bal voor het doel trok en Aron van Andel in de loop de 2-0 binnen werkte.

Eenzijdig
Ook na de pauze dicteerde Hardinxveld de wedstrijd en heropende het duel met een kopbal van Sander de Boon over de lat. De 3-0 bleef niet lang uit met een curieus doelpunt van Adi Jogic, die de bal eerst hard tegen de lat poeierde en in de rebound Ameide doelman Ruud de Groot aftroefde door alsnog binnen te schieten.

Voor zover Ameide het probeerde met lange ballen naar voren werden die door het goed georganiseerde Hardinxveld steevast onderschept. Hardinxveld sloeg nogmaals toe toen Johan Woltman de bal scherp voor het doel trok en Richard Zwakhals in de korte hoek de 4-0 binnen tikte. De eenzijdige wedstrijd was daarmee helemaal beslist.

Toen invaller Brian Plooij zich kort voor het einde blesseerde bij de laatste uitbraak van Hardinxveld besloot de onopvallend en dus prima leidende scheidsrechter Hermans er het laatste fluitsignaal aan te geven.

Met deze meer dan verdiende driepunter klom Hardinxveld met tien punten uit zes wedstrijden naar een gedeelde vierde plaats op de ranglijst. Komende zaterdag 2 november gaat Hardinxveld op bezoek bij de buren van VVAC, dat met een punt minder daarachter genoteerd staat.

 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup