• Unitas - Longa'30 (1-1).
• Unitas - Longa'30 (1-1). Foto: Wim de Bruijne

Unitas ondanks gelijkspel nieuwe koploper in hoofdklasse B

Wedstrijdverslagen 942 keer gelezen

GORINCHEM • Unitas kwam zondag tegen Longa'30 niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het bleek voldoende om alleen aan kop te komen in de hoofdklasse B, want Halsteren verloor.

Na een weekje rust stond de thuiswedstrijd tegen Longa '30 uit Lichtenvoorde op het programma. In deze wedstrijd ging het alle kanten op. Kansen aan beide zijden en veel strijd.

Onderschepping
De eerste helft was nog maar net begonnen of Mo Kibrom zag een breedtepass onderschept worden, daarmee de gelegenheid schenkend aan de tegenstander om zo naar het doel door te stomen. Gelukkig voor Unitas kon Wesley Swets ternauwernood redden.

Even later aan de andere kant hetzelfde. Nu kon Medhanie Habtemariam zo op de keeper af lopen en scoren, maar deze poging werd verijdeld door de doelman.

Vrije trappen
Er was toen net 10 minuten gespeeld. In de 14e minuut kreeg Longa een vrije bal te nemen vanaf de rechterkant. De bal werd net voor de eerste paal ingetikt door de aanvoerder van Longa, Dirk Doppen. Hiermee kwam de stand op 0-1.

Twee identieke vrije trappen werden niet verzilverd, maar dat had zomaar gekund. De ene werd naast gekopt en de andere belandde in de handen van de keeper.

Op de kruising
Unitas ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Eerst schoot Kevin Cornet op de vuisten van de keeper. Een te zacht schot van Brandon Fijneman was voor de keeper en zijn directe vrije bal daarna (28e minuut) verdween via de muur naast het doel.

In de 39e minuut een actie van Jay-Jay Meierdres, maar die was té ongevaarlijk en daardoor een prooi van de keeper. In de 43e minuut kwam de bal op 20 meter van het doel te liggen op een mooie plaats voor een linkspoot. Kevin Cornet ging achter de bal staan. Zijn inzet kwam op de kruising van paal en lat terecht.

Met 0-1 werd de rust bereikt.

Wissels
Na rust kwam Pascal van Delden in de ploeg van Unitas ten koste van Joey Lokasi. In de 48e minuut vond Jay-Jay Meierdres de keeper op zijn pad en in de 59e minuut redde Ruud Verberk uit een vlijmscherpe counter.

Unitas bracht Achraf Chentouf voor Wesley Swets en even later Akin Arslan voor Brandon Fijneman. Het spel werd niet beter, maar de energie ging omhoog bij de roodbroeken. Vechtend voor elke meter ging het richting Longa doel.

Pascal van Delden mikte naast in de 68e minuut. Na een vloeiende aanval schoot Jay-Jay Meierdres op de keeper in de 72e minuut en in de 79e minuut schoot hij nog maar eens een keer voorlangs.

Slalom
De Unitas-spitsen wisselden regelmatig van positie en zo kon het in de 80e minuut gebeuren dat Jay-Jay Meierdres vanaf de linkerkant naar binnen kwam, onderweg slalommend tussen een aantal verdedigers door, bijna de bal zelf het doel binnenliep, maar uiteindelijk de bal toch nog op tijd bij de volledig vrijstaande Yevghenni Marcelli te bezorgen en die kon van dichtbij de 1-1 binnenschieten.

Echter Longa bleef steeds gevaarlijk in de counter en in de 92e minuut had het Unitas nog in rouw kunnen dompelen, maar de inzet spatte op de lat uiteen. 1-1werd de eindstand en daar kon iedereen vrede mee hebben.

Zeker toen bekend werd dat koploper Halsteren verloren had en zodoende werd Unitas de trotse lijstaanvoerder van de Hoofklasse B.

Volgende week wordt er om 14.30 afgetrapt bij Moerse Boys in Zundert.

(verslag: GVV Unitas)

Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 38 minuten geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 1 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 3 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 3 uur geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 4 uur geleden