• SVW periodekampioen.

SVW pakt in Streefkerk eerste periode

Wedstrijdverslagen 967 keer gelezen

STREEFKERK • SVW pakte in Streefkerk de eerste periodetitel en kwam ook weer alleen op kop van de ranglijst in de 3e klasse C. De streepjes hadden het lang moeilijk in de topper tegen Streefkerk, maar wisten in de tweede helft toch het verschil te maken dankzij doelpunten van Hicham Farhou en Naser el Mousati. Het behalen van de periodetitel was reden voor een klein Gorinchems feestje.

De eerste helft was een saai schouwspel. Beide teams wisten de slag op het middenveld niet te winnen en konden de spitsen maar niet in stelling brengen. In de 36e minuut kreeg Tim de Besten de bal zomaar in de voeten geschoven door Angelo Perini. Het schot van de Streefkerker was wel op doel, maar Perini kon reddend optreden. Vlak voor rust brak Hicham Farhou door op rechts, maar schoot hij hoog over het doel.

Duimschroeven
Na rust draaide SVW de thuisploeg de duimschroeven direct aan. Het leverde nog geen uitgespeelde kansen op, maar wel een serie van zes hoekschoppen. In de 55e minuut gaf Ahmed Kelifa een kansrijke steekbal op Gino Dix, die over schoot.

Tien minuten later was het wel raak. Gino Dix brak door op rechts en legde breed op Hicham Farhou, die de bal in het dak van het doel binnen joeg, 0-1. Na deze bevrijdende goal werd de score al snel verdubbeld. Naser el Mousati bekroonde een prima actie met een raak schot in de korte hoek, 0-2.

Diep in blessuretijd kwam Streefkerk nog wel terug via een afstandsschot van Andy van Vugt, maar het Gorinchemse feestje kon niet meer worden verstoord.

Volgende week speelt SVW voor de KNVB-beker een uitduel in Den Bosch. De aftrap bij SV BLC - SVW is om 14.30 uur.

Streefkerk - SVW 1-2 (0-0)
64. Hicham Farhou 0-1
76. Naser el Mousati 0-2
90.+2 Andy van Vugt 1-2

(verslag: Ronald Tukker, SVW)