Sliedrecht bijt zich stuk op SVL (3-3)

Wedstrijdverslagen 495 keer gelezen

SLIEDRECHT • Zaterdag ontving Sliedrecht S.V.L. uit Langbroek op de Lockhorst in de achtste competitiewedstrijd van dit seizoen. In tegenstelling tot vorig jaar doet SVL het dit seizoen aanzienlijk beter en Sliedrecht beet zich dan ook stuk op deze tegenstander en moest genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel.

Het eerste half uur was duidelijk voor Sliedrecht. Op de rechterflank kwam Luciano van Harlingen steeds naar binnen om ruimte te maken voor de opkomende Jordy de Jong. Vanaf deze kant kwamen dan ook regelmatig voorzetten waaruit gevaarlijke situaties ontstonden. Daarmee werd Van Harlingen een paar keer goed in stelling gebracht, maar de juiste richting en een beetje geluk ontbraken vooralsnog.

Aarzelende periode
Na een kwartier was het wel raak; een voorzet van Gavir Breidel werd door Luciano van Harlingen op de lat gekopt en de rebound werd binnengetikt door Dennis Verhoef (1-0).

SVL moest nu komen en deed dat ook. Uit een totaal onverwachte situatie, waarbij de verdediging de bal niet afdoende wegwerkte, werd binnen het half uur door Jorit Fiegen via de binnenkant van de paal de 1-1 binnengeschoten. Sliedrecht beleefde daarna een periode met aarzelend voetbal en kon of durfde niet voldoende initiatief meer te tonen. Het sprankelende voetbal van het eerste half uur was er niet meer en met deze gelijke stand werd gerust.

Geen vuiltje aan de lucht
Na een tamelijk rommelige start van de tweede helft, werd na een klein kwartier een vrije trap van Marciano Simonis door de mee opgekomen Chris Boom binnen getikt (2-1) en probeerde Sliedrecht de draad weer op te pakken. Krap drie minuten later kon invaller Quincy Bartens een pass van Van Harlingen in één keer diagonaal verlengen 3-1. Geen vuiltje aan de lucht dus en Sliedrecht leek de wedstrijd "op slot te gooien".

Deksel op de neus
Maar dat pakte anders uit. Een afstandsschot door Willem Baaij een kwartier voor tijd verraste keeper Donatz volledig (3-2). Om de wedstrijd over de streep te trekken werd een verdedigende wissel toegepast en hoopte Sliedrecht zo de eindstreep te halen. Ruim vijf minuten voor het eindsignaal kwam na een zeer onoverzichtelijke scrimmage, waarbij Sliedrecht de bal maar niet weg kon krijgen uit het doelgebied, het deksel op de neus toen Jorit Fiegen 3-3 scoorde.

Niet 100% scherp geweest
Trainer/coach Dennis v.d. Steen was natuurlijk teleurgesteld dat een bijna zekere winst uit handen was geglipt: "Het lijkt zo makkelijk zoals we het eerste half uur speelden, maar je moet de gehele wedstrijd super geconcentreerd blijven. We hadden ook moeite vandaag om in de tweede lijn die ballen op te pikken en natuurlijk had voor rust de voorsprong al veel groter moeten zijn. We zijn niet de hele wedstrijd 100% scherp genoeg geweest en dat tweede doelpunt deed ons achteraf de das om" was de analyse van de oefenmeester.

Zaterdag 16 november a.s. speelt Sliedrecht thuis in de 2e ronde van de KNVB districtsbeker tegen E.B.O.H. uit Dordrecht, aanvang 14:30 uur.

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)