• Groot-Ammers - VVAC (2-2).
• Groot-Ammers - VVAC (2-2). Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal

Houdini-act brengt Groot-Ammers in slotfase naast VVAC

Wedstrijdverslagen 1.005 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Met nog tien minuten op de klok en een 0-2 tussenstand gaf niemand een stuiver voor de kansen van Groot-Ammers tegen VVAC. Na afloop was het toch groot feest op Gelkenes: via twee dode spelmomenten vonden de geelzwarten een achterdeurtje naar een gelijkspel: 2-2.

Als een Usaine Bolt spurtte Yannick de Bondt over het veld. De gele flits had net de zo gehoopte - maar niet meer verwachte - 2-2 uit een corner door de benen van doelman Mathijs de Hoop gekopt en zocht de Ammerse aanhang op. "Dit is echt mooi voor die gasten", gaf de flankspeler aan. "Ze leven hier het hele jaar voor, dus dan wil je ze wat geven. Bovendien was dit een enorme opluchting."

Tachtig minuten lang zag het er niet naar uit dat Groot-Ammers een kans maakte op punten in de derby tegen VVAC. "Maar je moet erin blijven geloven. Bij die corner kon ik de bal goed naar beneden koppen en dat bleek voldoende."

Hol van de leeuw
VVAC-trainer Miguel Munoz bleef er rustig onder. "Dit soort dingen gebeuren in het voetbal. Ik kan wel tevreden zijn met een punt. In het hol van de leeuw hebben we een uur lang niks weggegeven. Maar zij spelen met veel strijd en passie en zijn daar uiteindelijk voor beloond."

De Putbewoners legden voor rust de gastheren de wil op. Een prachtig waarschuwingsschot kwam van Tom Kooijman en via de vingertoppen van keeper Dennis de Wit belandde de bal op de lat.

'Dikeside'
Naast de prachtige geelzwarte spandoeken die er al hingen ontrolde de 'Dikeside' na ruim een half uur een vrij onvriendelijk doek. VVAC antwoordde daar direct op. Een nieuw afstandsschot van Kooijman viel nu wel schitterend binnen: 0-1. De Ammerse harde kern had voor even het nakijken.

De enige kans van Groot-Ammers kwam door goed doorzetten van De Bondt tot stand. Vanaf de zijkant leek hij binnen te schieten, maar via de binnenkant van de paal verliet de bal het doel.

Al snel in de tweede helft leek er een vroegtijdige beslissing te ontstaan. De lange Joran Houweling torende boven alles en iedereen uit en kopte de 0-2 tegen de touwen.

Van richting veranderd
Groot-Ammers kwam maar niet in zijn spel en liep zich telkens vast. Tien minuten voor tijd was daar echter een vrije trap op een mooie plek. De tot dan toe onzichtbare oud-VVAC'er Bob van Oosterhout legde aan en doordat Jelle de Wit de bal van richting veranderde werd De Hoop kansloos gelaten.

De aansluitingstreffer bracht het geloof terug bij Groot-Ammers en kort voor tijd ging bij een hoekschop zelfs Dennis de Wit mee naar voren. De Ammerse sluitpost kwam er evenwel niet aan te pas. De Bondt dus wel en de 'Dikeside' ontplofte.