SVW ten koste van BLC naar volgende bekerronde | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• BLC - SVW (1-3).
• BLC - SVW (1-3). (Foto: Ronald Tukker)

SVW ten koste van BLC naar volgende bekerronde

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

DEN BOSCH • In de tweede ronde van de KNVB-beker leek SVW aanvankelijk op weg naar een eenvoudige zege in Den Bosch, tegen derdeklasser BLC. Een snel Bosch doelpunt vlak na de rust zorgde voor een moeizame tweede helft, maar in de slotfase stelden de streepjes alsnog orde op zaken en keerden met een 1-3 zege en plaatsing voor de derde ronde op zak weer terug naar Gorinchem.


Op het sportpark van CHC/Orka, de thuisbasis van BLC wordt momenteel verbouwd, zocht SVW al direct na de aftrap de aanval. De thuisclub werd teruggedrongen op eigen helft en het wachten was dan ook op doelpunten van SVW. De flink gewijzigde basiself van trainer Tutu Ndona, die een aantal sterkhouders rust gaf, creëerde in de beginfase al wat mogelijkheden. In de 13e minuut was het raak. Nadat Gino Dix doorbrak op links, kwam de bal voor de voeten van Hicham Farhou, die in de verre hoek raak schoot, 0-1.

Na een klein half uur verdubbelde SVW de score. Goed voorbereidend werk van Naser el Mousati werd bekroond door een intikker van de voet van Gino Dix, 0-2.

Dix en Farhou hadden daarna beide nog de 0-3 op de schoen, maar scoorden niet. In heel de eerste helft moest doelman Pascal Jonker slechts éénmaal reddend ingrijpen.

Van slag
Vlak na rust kwam BLC uit het niets tot de aansluitingstreffer. Jelmer ter Avest schoot de bal uit de kluts binnen, 1-2.

SVW was daarna even wat van slag, want het vergat in het derde kwart van de wedstrijd te voetballen en kroop steeds verder terug. BLC drong meer en meer aan, zonder tot grote doelkansen te komen overigens. Jelmer ter Avest was in de 78e minuut nog het dichtst bij via een kopbal net langs de paal.

Drie minuten later beslist de sterk spelende Hicham Farhou het duel definitief. Een schot vanaf de rand van de zestien meter plofte prima binnen, 1-3.

Volgende week zal SVW thuis aantreden in de competitie. De aftrap bij SVW - Ameide staat gepland om 15.00 uur op het eigen sportpark Molenburg.

BLC - SVW 1-3 (0-2)
13. Hicham Farhou 0-1
28. Gino Dix 0-2
48. Jelmer ter Avest 1-2
81. Hicham Farhou 1-3

(verslag en foto's: Ronald Tukker, SVW)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup