foto-update

Moedig Kozakken Boys komt net tekort in boeiende klassieker tegen IJsselmeervogels

Wedstrijdverslagen 1.778 keer gelezen

WERKENDAM • Een moedig Kozakken Boys weerde zich zaterdag moedig in de klassieker tegen IJsselmeervogels. De gedegen koploper uit Spakenburg pakte wel de winst met 1-3.

De 1-3 nederlaag had toch een zuur smaakje. Met name in de tweede helft richtte Kozakken Boys zich op om een 1-2 achterstand bij de rust nog weg te poetsen. De gelijkmaker bleef ondanks de mogelijkheden echter uit en in de slotfase was de 1-3 dodelijk.

"Op basis van de tweede helft hadden we zeker een punt verdiend", vond trainer Rick Adjei. "In de eerste helft gaven we echter twee slordige treffers weg en hadden we resoluter moeten verdedigen. Dat hebben we niet goed gedaan. Na de rust waren we wel de bovenliggende partij. Uit de vier kansen hadden we een doelpuntje moeten maken, maar dat gebeurde niet. Dat is heel zuur. Je verdient een puntje, maar die krijg je niet."

Voor de rust ging het in de beginfase al mis na zeven minuten. Na een snelle omschakeling kon Robbert Olijfveld alleen op keeper Nils den Hartog af, die de 0-1 uit het net kon halen.

Gelijkmaker
Kozakken Boys probeerde zich te herpakken. Het bleef bij een schietpoging van Kay Tejan, die net naast vloog.

Tegen het half uur was het wel gelijk. Leon Bot werd op links de ruimte ingestuurd. Keeper Jaimy Schaap pareerde het schot in eerste instantie, maar de rebound werd door Bot richting Kejan gestuurd, die de 1-1 binnen kopte.

Even later keerde IJsselmeervogels de score echter weer na matig verdedigen bij de thuisclub. De uithaal van Danny van de Meiracker spatte via de onderkant lat achter de doellijn. Daarmee was het 1-2 en kon Kozakken Boys weer in de achtervolging.

Granaat
Na de rust gooide Kozakken Boys de schroom van zich af. Een eerste poging van Don Bolsius kwam nog net op de voet van keeper Schaap. Een grotere kans diende zich aan voor Kay Tejan. Uit de draai ging de bal net naast.

Vervolgens richtte Don Bolsius net te hoog. Tenslotte deed ook een solerende Mark Veenhoven nog een poging de Spakenburgse veste te slechten, maar ook nu lag keeper Jaimy Schaap weer in de weg.

In het slot van de wedstrijd zeven minuten voor tijd profiteerde IJsselmeervogels van de vallende ruimte. Als een granaat schoot Danny van de Meiracker de 1-3 binnen. Kozakken Boys probeerde het nog wel, maar de wedstrijd was gespeeld.

Periodekampioen
Gwaeron Stout, even terug op de Zwaaier, wist de winst van IJsselmeervogels op waarde te schatten. "Het was een redelijk gelijkopgaande wedstrijd. Kozakken Boys had ook zomaar een punt kunnen pakken. De 1-3 viel voor ons op een goed moment. Dat weet je, dat je die laatste minuten niet meer tot het gaatje hoeft te gaan. Dit is voor ons wel lekker, omdat we de laatste weken niet in de grootste vorm zijn. We hebben vandaag als team met z'n allen gestreden en geknokt. Dan zie je dat wij een moeilijk te kloppen ploeg zijn. Bovendien pakken we de eerste periode", glunderde Stout, die niks wilde zeggen over de speculaties van een eventuele terugkeer naar Kozakken Boys.