• SPV'81 - Stolwijk (2-1).
• SPV'81 - Stolwijk (2-1). Foto: John Wijntjes

SPV’81 op inzet langs Stolwijk

Wedstrijdverslagen 790 keer gelezen

POLSBROEK • SPV'81 won zaterdag in Polsbroek het uitgestelde duel tegen Stolwijk met 2-1. Sander Koolwijk scoorde de openingstreffer voor de thuisclub en droeg de goal op aan zijn broer Dave Koolwijk, die kort geleden door tragische omstandigheden zijn Stolwijkse vriendin verloor.

De uitgestelde streekderby was een speciale wedstrijd voor Polsbroekenaar Dave Koolwijk. De ouders van de verongelukte Femke Zijderlaan waren met familie en kennissen aanwezig. Voor aanvang van het duel werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Rick Schuitemaker uit Ridderkerk was er van enig sentiment in het veld weinig te meer merken. Na een aftastende beginfase sloeg SPV'81 toe. Ivo Sluijs veroverde de bal op het middenveld en speelde meteen de oprukkende Martijn de Heer aan. Sander Koolwijk kopte uit diens voorzet raak.

,,Misschien vindt de familie Zijderlaan het helemaal niet leuk, dat ik scoorde," aldus de doelpuntenmaker. ,,Zij zijn natuurlijk voor Stolwijk. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen en vind het heel moeilijk om met deze situatie om te gaan."

Geen excuus
Stolwijk was totaal niet bij de les. Passes kwamen niet aan en de balcontrole was slecht. ,,Wij zijn gewoon gras als speelmat niet meer gewend," vertelde Stolker Niels Verkade na afloop. ,,Het is geen excuus voor de nederlaag. Het positiespel, dat wij voor ogen hebben, kwam er bij lange na niet uit."

De thuisclub verdedigde zijn voorsprong met man en macht. Veroverde ballen werden naar voren gepoeierd. Via dit countervoetbal en slim genomen vrije trappen hing de 2-0 eerder in de lucht dan de gelijkmaker.

,,Jammer dat we onze tweede goal niet voor rust konden maken," merkte SPV-trainer Gert Alblas op. ,,Achterin gaven we weinig weg. ,,De 1-1 vlak voor rust was dan ook een fikse tegenvaller." Nick Teeuwen gaf zijn ploeg weer hoop door in een fase van flipperkastvoetbal in het Polsbroekse zestienmetergebied raak te schieten.

Vergeefse stormloop
Stolwijk-trainer Robin van der Hulst liet in de tweede helft Niels Boer invallen voor de onzichtbare Tim van Eijk en schoof Niels Verkade door naar het middenveld. Dit pakte goed uit voor de gasten, die al combinerend zeer dreigend werden. Alblas greep snel adequaat in. De invallers Aris van der Vlist en Niek de Wit kregen de taak om de opkomende Stolwijkse backs Niels Boer en Christian Both af te stoppen.

Stolwijk liep daarna tevergeefs storm. Elke aanval strandde in een woud van Polsbroekse ledematen, die de bal 'rücksichtslos' naar een van de aangrenzende weilanden schoten. Bij een van de spaarzame uitvallen liep Sander Koolwijk zich vast tussen drie verdedigers. Hij verloor in het geduw zijn evenwicht en kwam kermend ten val. Arbiter Schuitemaker zag tot ontzetting van de Stolkers in deze duikeling een strafschop. Martijn de Heer benutte de elfmetertrap.

,,Protesteren had geen enkele zin," aldus Van der Hulst. ,,De scheidsrechter floot op appèl. In het omgaan met dit soort situaties zijn we niet slim geweest."

SPV'81 haakt dankzij de overwinning aan bij de middenmoot. Met 10 punten uit zeven wedstrijden staan de Polsbroekenaren op de zevende plaats. Stolwijk bivakkeert met 4 punten uit zeven duels in de onderste regionen.