foto-update

Sterk begin van Arkel maar GJS laat tanden zien in vermakelijke derby (2-2)

Wedstrijdverslagen 1.366 keer gelezen

ARKEL • Arkel leek de wedstrijd naar zijn hand te zetten, maar GJS had een goed antwoord klaar en kreeg na de 2-2 nog het meest uitzicht op de zege.

Een wisselend spelbeeld, mooie aanvallen aan beide kanten en twee ploegen die tot het eind voor de winst gingen. Arkel en GJS schotelden het publiek een vermakelijke derby voor hoewel de uitslag voor gemengde gevoelens zorgde.

"Ik ben teleurgesteld over het resultaat", sipte Remie Schuurman. Al moest de aanvoerder van Arkel wel eerlijk zijn over de wedstrijd tegen zijn voormalige club. "Ik vind zeker dat GJS een punt verdiende. Ik gun ze ook iedere partij de winst, behalve vandaag. Bij een 2-0 voorsprong zakken we uit angst in de eigen 'zestien' en dat moet je niet doen met zo'n goede kopper als Ruud Bos."

Omschakeling
Ook GJS-trainer Marco Verbeek kon niet tevreden zijn met de 2-2. "Eigenlijk niet, nee. Met name op basis van onze tweede helft hadden we meer verdiend. Voor rust waren de ruimtes te groot en daar hadden we zichtbaar moeite mee. In de omschakeling konden we hen geen pijn doen. Toch wisten we controle te krijgen."

De messen waren in aanloop naar de derby, waarin veel bekenden elkaar weer ontmoetten, geslepen. Arkel startte uiterst scherp en kwam binnen drie minuten via Robin Vogel op voorsprong. Kort daarop dook ook IJsbrand van Eldik vrij op voor Bart van Schaften, maar de doelman kwam goed uit en bracht redding.

Paal
De thuisploeg tikte lekker, terwijl GJS het van wat dode spelmomenten moest hebben. Zo eindigde een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Niels Hofman in de muur. Na een halfuur spelen was Arkel dan weer gevaarlijk via opnieuw een leuke aanval. De situatie bleek echter te moeilijk voor Vogel en Van Schaften kon het schot keren.

Kort voor rust bezorgde Hofman GJS een megakans door van achteruit Nordin el Hassani op pad te sturen. De aanvaller nam de bal netjes aan en ramde vervolgens van dichtbij keihard op de paal.

Joker
In het tweede bedrijf stapte Arkel opnieuw sterk uit de kleedkamer en zag dit na tien minuten beloond worden. Met een heerlijke steekpass zette Schuurman Corné van Horik alleen voor de keeper. De spits wist hier wel mee om te gaan en schoot de 2-0 tegen de touwen.

Strafschop
Voor Verbeek het sein om in te grijpen. Hij bracht Youri Bos binnen de lijnen. De aanvallende middenvelder stichtte direct gevaar en ging naar de grond. Scheidsrechter Niels Felix wuifde een strafschop weg, maar vijf minuten later wees hij wel naar de stip. Opnieuw was het Youri Bos die deze keer wel daadwerkelijk door Dylan Verschoor ten val werd gebracht.

"Ik denk dat de arbiter gisteren met zijn vriendin naar de film Joker is geweest, want dit was echt geen penalty", foeterde Schuurman. Zijn trainer Leon Elands dacht er aanvankelijk net zo over, maar kwam daar later op terug. "Dylan gaf aan dat hij hem raakte, dus het was een terechte strafschop."

Youri Bos was niet bang en legde zelf aan: 2-1. Daarmee was GJS volledig terug in de wedstrijd.

Verkeerde kant
GJS pakte door want binnen drie minuten stond de 2-2 op het bord. Na een mooie assist van Ruud Bos wist Sjors Hendriks raak te koppen. Met nog ruim twintig minuten op de klok zag het er ineens heel anders uit op sportpark Schoonzigt.

Hoewel ook Arkel zich in de slotfase niet onbetuigd liet, zo zag Jesse Hoogewoning dat zijn kopbal door Rob van den Boom van de lijn werd gehaald, was het vooral GJS dat de touwtjes in handen had. Ruud Bos kopte een vrije trap van Joost Haggenburg net naast. In de slotminuten verspeelde Vogel achterin de bal waarna Ruud Bos wederom gevaarlijk kon worden. De lepe aanvaller werkte van dichtbij de bal nipt langs de voor hem verkeerde kant van de paal.

Opportunisme
"We leggen af en toe risico in ons spel en dat zag je hier terug", merkte Elands op. "We hadden vandaag na de 1-0 verder moeten uitlopen. Dat we dan bij 2-0 achteruit gaan lopen begrijp ik niet. Via opportunisme kwam GJS daarop terecht langszij. Niet alleen voor het publiek was het vandaag vermakelijk, voor ons ook."

Verbeek was blij met zijn wissel. "Ik liet Youri Bos tussen Vogel en Robert Scheurwater spelen en daar verdiende hij een penalty. Met vijf punten uit drie duels laten we zien dat we het goed hebben staan."

• Arkel - GJS (2-2).